İstanbul'da kamu kurumlarına girişte HES kodu şartı getirildi

(Arşiv)
(Arşiv)

İstanbul Valiliği bugün yaptığı açıklamada, 23 Eylül'den itibaren geçerli olmak üzere, COVID-19 salgınıyla mücadele kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarına girebilmek için HES kodu alınması kararı verdi.

İstanbul Valiliği, evde izolasyona tabi tutulan COVID-19 tanılı ya da temaslısı bazı vatandaşların, denetimlere rağmen acil işlerini gerekçe göstererek evde izolasyon yükümlülüklerini ihlal etmesi sebebiyle bütün kamu kuruluşlarına girilmeden önce HES kodu alınması şartı getirdi.

Getirilen şartlara uymayan kişilere adli işlem başlatılacağı ifade edildi.

Buna göre, Valilik, kaymakamlıklar, nüfus müdürlükleri, tapu ve kadastro müdürlükleri bu kapsama alınan kurumlar arasında.

Uygulama, 23 Eylül Çarşamba gününden itibaren geçerli olacak.

  • Valiliğin açıklaması ise şu şekilde:
  • Hayat eve sığar (HES) kodu uygulamasının 23.09.2020 Çarşamba gününden itibaren;
  • Valilik, Kaymakamlıklar, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro II. Bölge Müdürlüğü,
  • İlçe Nüfus Müdürlükleri ve İlçe Tapu Müdürlüklerine randevu talepleri öncesi ve bu kurumlara girişlerde zorunlu olarak kullanılması,
  • Uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmaması, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılması kararları alınmıştır.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >