İstenmeyen adam Trump!

Donald Trump
Donald Trump

Geçtiğimiz hafta Amerika'da iki önemli isim hayatını kaybetti. ABD basınında geniş yer alan cenaze törenlerine eski ABD başkanları ve bir çok ünlü isim katılmıştı. Ancak mevcut ABD Başkanı Donald Trump iki cenaze törenine de davet edilmedi.Çünkü Trump artık ABD için istenmeyen adam!

Geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden ABD senato üyesi John McCain ve şarkıcı Aretha Franklin'in cenazesi ABD medyasının birinci gündem maddesini oluşturuyordu. Cenaze törenleri kare kare basında yer buldu.

Eski ABD başkanları Obama, Bush, ve Clinton cenaze törenlerinde konuşmalar yaptılar ancak mevcut ABD başkanı Donald Trump bu iki cenaze töreninde de yoktu!

Çünkü iki cenaze törenine de özellikle davet edilmemiş hatta 'sen gelme' denmişti.

Cenaze törenlerine bile davet edilmiyor

Barack Obama
Barack Obama

Geçtiğimiz hafta hayatını kaybedenlerden birisi Senatör ve Vietnam savaşı gazisi John McCain'di. ABD tarihinde önemli bir yeri olan McCain'in cenaze töreninde eski ABD başkanları Obama ve Bush konuşma yaptılar. Seçim dönemin döneminde Trump'ın seviyesiz eleştirilerine maruz kalan John McCain vasiyetinde cenaze törenine Trump'ın katılmamasını istemişti.

Bill Clinton
Bill Clinton

Geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden diğer isim ise soul müziğin kraliçesi piyanist, besteci ve şarkıcı Aretha Franklin'di. Trump Aretha Franklin'in ölümü üzerine "O benim için defalarca çalışmıştı" şeklinde bir tweet yazmasına rağmen aile yakınları Trump'ın cenaze törenine katılmamasını istemişti. Franklin'in cenaze töreninde bir çok ünlü isim ve eski başkanı Clinton konuşma yapmıştı.

ABD halkının yüzde 49'u 'görevden alınsın' diyor

Washington Post gazetesi ve ABC Televizyonu’nun yaptırdığı ankete göre Amerikalılar’ın yüzde 60’ı Trump’ın icraatlarına onay vermiyor, yüzde 36’sı ise destek veriyor.

Ankette asıl dikkat çeken rakamlar ise Trump'ın azledilmesiyle ilgili olan bölümde yer alıyor. Buna göre ankete katılan Amerikalılar’ın yüzde 49’u Trump için azledilme sürecinin başlatılması gerektiği görüşünde. Yüzde 46’sı ise başlatılmaması gerektiğini savunuyor.

Trump Filistinlilere yönelik yardımlarını keserek başladığı icraatlarına ticaret savaşlarını ekleyerek ABD'nin bir çok ülke ile arasının açılmasına neden oldu. Şimdi ise ABD'yi Dünya Ticaret Örgütü'nden çıkartmayı planlıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >