İstiklal saldırısıyla ilgili 13 kişi daha gözaltına alındı

13 kişi daha gözaltına alındı
13 kişi daha gözaltına alındı

İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısıyla ilgili yapılan yeni operasyonlarda toplam 8 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 5'i Bulgaristan'da yakalandı. Hain saldırıyla ilgili 17 kişi tutuklanırken son iki günde patlamayla ilişkili gözaltına alınanların sayısı 13'e yükseldi.

13 Kasım'da İstanbul'da gerçekleştirilen ve 6 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısı ile bağlantılı 5 şüpheli Bulgaristan'da gözaltına alındı. Hain saldırıyla ilgili 17 kişi tutuklanırken son iki günde patlamayla ilişkili gözaltına alınanların sayısı 13'e yükseldi.

Üçü Moldova vatandaşı, ikisi Arap kökenli

Bulgaristan Başsavcılığı Sözcüsü Siika Mileva, 13 Kasım'da İstanbul'da gerçekleştirilen ve 6 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısı ile bağlantılı 5 şüphelinin Bulgaristan'da gözaltına alındığını açıkladı. Şüphelilerden üçünün Moldova vatandaşı, ikisinin ise Arap kökenli olduğunu öğrenildi. Bu şüphelilerin saldırının planlayıcılarından terörist Bilal Hassan'ın kaçmasına yardım ettiği öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmada, saldırıyı gerçekleştiren şahıslara yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen, T.A, S.G, M.E.Y, M.E.A, H.A, H.A, S.C. ve H.A. olmak üzere 8 şüpheli daha yakalandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirilen şüphelilerin buradaki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Patlayıcı olta kurşunuyla güçlendirilmiş

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, zaman ayarlı olduğu değerlendirilen bombanın parçaları üzerindeki incelemesi de devam ediyor. Yapılan tespitlerde TNT cinsi patlayıcının güçlenmesi için içine çivi, demir parçaları ve olta kurşunu konulduğu belirlenirken delillerde TNT ve nitro selüloz kalıntıları ortaya çıktı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >