İtalya'da aileler çocuklarını resmi okullardan alıp kendi kurdukları okullara gönderiyor

Arşiv
Arşiv

İtalya'da yetkililer, ülkedeki devlet okullarından alınan ve resmi olmayan eğitim kurumlarına verilen çocuk sayısındaki keskin artışın, ülkede alınan son COVID-19 önlemleriyle bağlantılı olabileceği uyarısında bulundu.

En az 6 yaşındaki öğrencilerin yüz maskesi takma zorunluluğundan, gelecek ay 5 ila 11 yaşındaki öğrenciler için aşılanmanın zorunlu kılınması ihtimaline kadar, İtalyan hükümetinin sıkı koronavirüs kısıtlamaları bazı ebeveynlerin kuralların etrafından dolanmasına neden oldu.

Güney Tirol'de yer alan Bolzano bölgesindeki Almanca konuşulan okulların müdürü Sigrun Falkensteiner, "Bu velilerin mevcut duruma ilişkin bir mesaj göndererek okulların uyguladığı COVID-19 önlemlerini tasvip etmediklerini belirttiği bizce çok açık" dedi.

15 binden fazla öğrenci okullardan alındı

Bolzano bölgesindeki öğrencilerin çoğu, ebeveynlere ve vasilere okullarda COVID-19 karşıtı tedbirlerin alınacağının açıkça söylendiği 2021 akademik yılının ilk ayında okulu bıraktı.

Güney Tirol'de dili Almanca olan okullardan alınan öğrenci sayısı 2020'de 130 iken, 2021'de 575'e yükseldi. Eğitim Bakanlığı ise ülke genelinde 2020'de 15 bin 361 öğrencinin devlet okullarından alındığını düşünüyor. Bu sayı 2019'da sadece 5 bin 126'ydı.

"Koronavirüs tedbirlerinden kaçıyorlar"

Bu durumun, aşı yaptıran yurttaş sayısının aylardır ilerleme göstermediği İtalya'nın kuzey bölgelerinde daha yoğun görüldüğü bildirildi.

Bolzano Belediyesi'nde çocukluk ve ergenlik dönemi avukatı ve kefili olan Daniela Holler, ebeveynlerin kendilerini açıkça aşı karşıtı veya maske karşıtı olarak tanımlamadığını belirtti. Öte yandan yetkili, bunun koronavirüsü kontrol altında tutmak için alınan önlemlerle ilgili olduğundan şüphelendiklerini de söyledi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >