Japonya'da koronavirüsün farklı bir mutasyonu daha ortaya çıktı

Arşiv
Arşiv

Koronavirüs salgınında virüsün farklı mutasyonları ülkeleri alarma geçirirken, Japonya'da koronavirüsün farklı bir türünün ilk kez doğrulandığı bildirildi.

Filipinler'den Japonya'ya dönen bir yolcuda COVID-19'un farklı bir mutasyonunun doğrulandığı bildirildi. Mutasyonun, ilk olarak İngiltere, Güney Afrika ve Brezilya'da ortaya çıkan mutasyonlardan farklı özellikler taşıdığı, ancak benzer bir risk oluşturduğu açıklandı.

Diğer mutasyonlardan farklı özellikler taşıyor

Japonya Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Şubat ayında Filipinler'den dönen bir yolcuda COVID-19'un yeni bir türüne rastlandığı kaydedildi. Söz konusu türün ilk olarak İngiltere, Güney Afrika ve Brezilya'da keşfedilenlerden farklı özellikler taşıdığı öğrenilirken, aşılama yoluyla kazanılanlar da dahil olmak üzere nötralize edici antikorlara daha dirençli olabilmesi nedeniyle, bilinen mutasyonlarla benzer bir risk oluşturduğu aktarıldı.

Semptom göstermedi

Virüsten enfekte olduğu tespit edilen 60'lı yaşlardaki erkek yolcunun 25 Şubat'ta Tokyo yakınlarındaki Narita Havalimanı'na vardığı ancak semptom göstermediği ifade edilirken, havalimanı karantinasında yapılan testte pozitif sonuç verdiği açıklandı. Japonya Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü (NIID) salgın önleme tedbirleri kapsamında sınır güvenliğinin önemine dikkat çekerken, söz konusu türün Japonya'da yayılıp yayılmadığını belirlemek üzere genetik incelemelerin başlatıldığı aktarıldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >