Joker'in gişe hasılatı belli oldu: Zirveye ramak kaldı

Joker filminden Joaquin Phoenix
Joker filminden Joaquin Phoenix

● Yapımcılığını Martin Scorsese'nin üstlendiği, yönetmen koltuğunda Todd Phillips'in oturduğu ve başrolünde Joaquin Phoenix'in yer aldığı 'Joker' filmi büyük tartışmalar gölgesinde 4 Ekim'de gösterime girdi.

● Joaquin Phoenix'in oyunculuğuyla efsaneleşen Joker filmi gişede rekor kırdı.

● Ancak filmin vizyona girdiği günden itibaren açıklanan toplam hasılat geliri 93.5 milyonu da geride bırakarak dünya çapında 740 milyon dolara ulaştı. Üstelik bu rakam sadece ABD'de 240 milyon dolar olarak belirlendi.

Joaquin Phoenix'in başrolü oynadığı Joker filmi sinema piyasasına hızlı bir giriş yaptı. Vizyona girmeden önce gündeme düşen film zaten merak ediliyordu.

Yapımcılığını Martin Scorsese'nin üstlendiği, yönetmen koltuğunda Todd Phillips'in oturduğu film Türkiye'de ilk üç günde 313 sinemanın 435 salonunda gösterildi ve 385 bin kişi tarafından izlenerek tüm zamanların ekim ayı en iyi yabancı film izleyici açılış rekorunu kırmayı başardı.

Gişe hasılatıyla da rekor kırdı

Film IMDb puanı belli oldu

Sinema sektörüyle ilgili pek çok internet sitesi, Joker'e tam puan verdi. Ancak filmle ilgili en çok merak edilen IMDB puanı oldu. IMDb puanı, belli bir jüri ya da eleştirmen topluluğu tarafından değil, izleyiciler tarafından oluşturuluyor.

Filmi vizyondaki ilk haftasını geride bıraktı ve IMDb puanı belli oldu. Joker, 170 bin 171 kullanıcının oyuyla 10 üzerinde 9 puan almayı başardı.

Bu arada eski Joker filmi iptal ettirmek istemiş

Bir yıldır sinema sektörünün gündeminden düşmeyen Joker filmi, 4 Ekim itibariylevizyona girdi. 2018 yılında You Were NeverReally Here'da sergilediği performansla hayran bırakan Joaquin Phoenix, filmde Joker karakterini canlandırıyor.

Phoenix bu karakterin üstesinden hakkıyla geldi. Biz bayıldık! Ancak bazı iddialar gündeme geldi. Filme gölge düşüreceğini sanmıyoruz ama Oscar’lı oyuncu Jared Leto, meğer şu an vizyonda olan bağımsız Joker filmini iptal ettirmek istemiş!

Jared Leto, yeni film için Joker olma hayalleri kurmuş
Jared Leto, yeni film için Joker olma hayalleri kurmuş

Menajerini bile işten çıkarmış

Jared Leto en az Joaquin Phoneix kadar iyi bir aktör. Sadece Suicide Squad filminde mafyavari bir Joker’e, son derece talihsiz bir hikaye ile hayat verdi. Bu yüzen olumsuz olarak akıllarda yer etmiş olabilir.

Joker filmini iptal ettirmek istemesinin sebebi içinde ukte kalan karakteri kendisinin canlandırmak istemesiydi. Leto, Suicide Squad filmini akıllardan silmek istiyordu. Ancak Joker için seçilen karakter Phoneix oldu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >