Kabine toplantısı ertelenmişti: Haziran sonrası için masada üç senaryo var

Arşiv
Arşiv

Bugün yapılması planlanan kabine toplantısı 21 Haziran'a ertelendi. Kabinede maske yasağı ve pazar kısıtlamalarıyla ilgili yeni kararların alınması beklenirken, kulislerden gelen bilgilere göre kısıtlamalar haziran sonuna kadar devam edecek.

Koronavirüsle mücadele kapsamında Türkiye kademeli olarak normalleşiyor. Gözler 21 Haziran'da toplanacak Kabine'ye odaklanmışken, kulislerde haziran sonunda pazar günü uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılacağı ve akşam kısıtlamasının gece saat 12'ye kadar uzatılacağı konuşuluyor. Sonbaharda kapalı mekanlara girmek isteyen vatandaşlara ise aşı olma şartı getirilecek.

Kısıtlamaların Haziran sonunda kaldırılması planlanıyor

İddialara göre Haziran sonu, hafta içi sokağa çıkma kısıtlaması gece 12'ye kadar uzatılacak ve pazar günü uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması da kaldırılacak. Söz konusu kısıtlamaların ağustos ayında kadar tamamen kaldırılması bekleniyor.

Kapalı mekanlara girişlerde aşı şartı

Kısıtlamaların esnetilmesinde aşılama da ön planda yer alıyor. Özellikle sonbahar ayında kapalı mekanlara girmek isteyen vatandaşlara aşı olma şartının getirileceği konuşuluyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >