Kan torbalarını taşıyan drone'lar, zor noktalara ulaşarak hayat kurtaracak

Özel olarak tasarlanan drone'lar, ulaşılması zor noktalara kan torbaları taşıyarak kan naklinin hızlanmasını sağlayacak.

İnsansız Hava Araçları, günümüzde birçok farklı sektör tarafından aktif olarak kullanılıyor. Şu an en çok reklamcılıkta tercih edilen drone'lar, uygun düzeneklerle donatıldığında yangın söndürme ve arama kurtarma çalışmaları da gerçekleştirebiliyor.

Drone nedir ve hangi alanlarda kullanılır?

Üstelik Amazon başta olmak üzere birçok farklı büyük mecra bu ürünleri sevkiyat işlemleri için kullanmaya hazırlanıyor. Son olarak, acil durumlarda drone'larla uzak noktalara kan torbalarının taşınacağı sistemler de geliştirildi. Kan torbalarını çok hızlı bir şekilde sağlık kuruluşlarına ulaştıracak olan İnsansız Hava Araçları, kan naklinin hızlıca gerçekleştirilmesi açısından büyük önem taşıyacak.

Bu ve buna benzer durumlarda ulaşımın çok zor olduğu bölgelere kan torbaları normalde helikopterlerle taşınıyor. Elbette helikopterlerin uçuşu maliyetin artmasına sebep oluyor. İşte drone'lar da tam olarak bu noktada devreye giriyor. Amerika'daki Johns Hopkins Üniversitesi'nin geliştirdiği yeni drone, özel olarak tasarlanmış soğutuculu kan torbalarıyla bu nakil işlemini gerçekleştirmeye hazırlanıyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >