Kiev ziyareti: Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna'ya gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna’ya gidiyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna’ya gidiyor

Rusya-Ukrayna arasında tansiyon yükselmeye devam ediyor. Konuya ilişkin müzakerelerin devam ettiği belirtildi. Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ile Ukrayna arasında Ankara'nın Moskova ile Kiev arasında arabulucu rolü üstlenebileceğini belirtmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, artan gerilimin azalması için 3 Şubat'ta Kiev'i ziyaret ederek Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ile görüşecek.

Üst düzey bir Türk yetkilinin verdiği bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna’nın ardından 14-15 Şubat’ta Birleşik Arap Emirlikleri’ni ziyaret edecek.

Ana gündem Rusya-Ukrayna gerilimi

Reuters’a konuşan yetkili, Zelenskiy ile görüşmenin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 20 Şubat’ta sona erecek kış olimpiyatları sonrasında Türkiye’yi ziyareti için planlama yapıldığını ifade ederek, “Görüşmede ana gündem elbette Rusya-Ukrayna arasında artan tansiyon. Erdoğan Zelenskiy’e bölgede huzurun korunması, gerilimin artmaması ve sıcak çatışma çıkmaması yönünde mesajlar verecek. Türkiye’nin sonuçta hem Rusya hem Ukrayna ilişkileri gayet iyi” dedi.

Batılı ülkeler Ukrayna sınırına 120,000 asker yığan Rusya’nın işgal hazırlığında bulunduğunu iddia ederken Rusya bu iddiaları yalanlamıştı.

Müzakereler devam ediyor

Ancak Moskova, Kiev’in NATO’ya üye olmayacağına yönelik teminat isterken ve Batılı ülkelerin askerlerini Ukrayna’dan çekmesini de talep etmişti. Rusya ile ABD önderliğindeki Batı ülkeleri arasında müzakereler devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce Ankara’nın Moskova ile Kiev arasında arabulucu rolü oynayabileceğini söylemişti.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >