Korkulan oluyor: WhatsApp'ta Durum bölümüne reklam geliyor

WhatsApp
WhatsApp

WhatsApp, uzun süredir beklendiği gibi Durum bölümünde reklam göstermeye başlıyor. Snapchat'tekine benzer mantıkla çalışacak bu sistemin detayları haberimizde:

WhatsApp reklamları uzunca bir süredir konuşuluyor. Şu ana kadar söylentilerin ötesine gitmeyen bilgiler sonunda şirket tarafından onaylandı.

Hindistan'daki çeşitli yayınlara yapılan yorumda, WhatsApp'ın Başkan Yardımcısı Chris Daniels, popüler mesajlaşma uygulamasının Snapchat'te olduğu gibi Durum bölümüne reklam yerleştirileceğini doğruladı. Yapılan tam açıklama ise şu şekilde:

  • Durum'a reklam yerleştireceğiz. Bu, şirket için birincil para kazanma modu ve aynı zamanda işletmelerin WhatsApp'taki insanlara ulaşması için bir fırsat olacak.

Bu sayede artık şirketler WhatsApp Durum üzerinden reklam verebilir hale geliyor.
Bu sayede artık şirketler WhatsApp Durum üzerinden reklam verebilir hale geliyor.

Gelir kalemi artıyor

Facebook'un uzun süredir WhatsApp'tan para kazanmayı planladığını biliyoruz. Dolayısıyla onaylanan bu bilgi aslında çok da sürpriz değil.

Durum reklamları kullanıcıların karşısına Snapchat'te olduğu gibi çıkacak. Bu da aslında şirketler için yeni bir reklam alanı anlamına geliyor. Şimdilik yalnızca şirketler için açılacak olan bu sistemin ilerleyen dönemlerde bireysel kullanıcılar için mümkün olup olmayacağını göreceğiz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >