Koronavirüs NATO'ya da sıçradı: Görevliler evden çalışıyor

Arşiv
Arşiv

Koronavirüsün etkisi her geçen gün artıyor. NATO, Brüksel’de bulunan NATO karargahında görevli bir kişide Korona virüsü tespit edildiğini duyurdu.

Çin’den dünyaya yayılan Korona virüsü salgını NATO’ya sıçradı. NATO tarafından yapılan açıklamada, Brüksel’de bulunan NATO karargahında görevli bir kişide Korona virüsü tespit edildiği kaydedildi.

Koronavirüs olduğu tespit edilen görevli ev karantinasında

İsmi açıklanmayan görevlinin İtalya tatilinden döndüğü ve evinde karantina altında olduğu aktarıldı. Testin pozitif çıkmasının ardından NATO karargahında çalışan herkesin konuya ilişkin bilgilendirildiği ifade edilen açıklamada, görevlilerin çalışmalarını evden yürüttüğü aktarıldı. Gerekli önlemlerin alındığı ve durumun yakından takip edildiği ifade edildi.

  • Ne olmuştu?
  • Virüs ilk olarak 12 Aralık 2019'da Vuhan'da tespit edilmişti. Çin'de ölü sayısının her gün arttığı ciddi bir salgına dönüşen virüse karşı henüz aşı ya da ilaç bulunmuyor. Salgının, Vuhan'da kapatılan Huanan Deniz Ürünleri Pazarı'ndan çıktığı ihtimali üzerinde duruluyor.
  • Ülkede yeni tip koronavirüse yönelik bilimsel çalışmalarda, virüsün genetik dizininin Çin'e özgü yarasa ve yılan türlerinden kaynaklandığına dair ilk sonuçlar elde edilmiş, daha sonra salgın sona erinceye kadar ülkede yabani hayvan ticareti yasaklanmıştı. Dünyada 80 ülkede koronavirüs görüldü.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >