🐢Koronavirüste bugün: Kaplumbağasını gezdirmeye çıkaran kadına 400 avro para cezası yazıldı

(Arşiv)
(Arşiv)

İtalya'da sokağa çıkma yasağında köpek gezdirmek serbest. Buradan hareketle kaplumbağasını gezdirmeye çıkaran 60 yaşındaki İtalyan bir kadına "dışarı çıkmak için makul bir sebebe sahip olmadığı gerekçesiyle" 400 avro para cezası verildi.

İtalya'da sokağa çıkma yasağı süresince dışarı çıkabilmek için bazı koşullar bulunuyor.

Bunlardan biri dışarıda köpek gezdirmek.

İtalyan bir teyze (60) ise "pizza büyüklüğündeki"kaplumbağasını hava alması için dışarı çıkarttı. Roma'da yaşanan olayda polis durumu "kabul edilebilir" bulmadığı için yaşlı kadına 400 avro para cezası verdi.

Roma polisi yaptığı açıklamada, "60 yaşındaki yaşlı bir insan meşru bir sebebi olmadan dışarı çıkmıştı. Kaplumbağasını gezdiriyordu." dedi.

'Pizza büyüklüğündeydi ve tasması yoktu'

Roma polisi temsilcisi Nunzio Corbone AFP'ye, "yaşlı kadına ceza verildiğini çünkü dışarıda olma sebebinin makul olmadığını" dile getirdi. Carbone ayrıca kaplumbağanın pizza büyüklüğünde olduğunu ve tasma takmadığını söyledi.

'Canı sıkılan köpeğimi alabilir'

İtalyanlar sosyal medyada sokağa çıkma yasağıyla ilgili olarak, "Delirmiş olan varsa köpeğimi alıp gezdirmeye çıkarabilir" gibi espriler yapıyor.

İtalya'da yasak süresince ne kadar ceza yazıldı?

Uzmanlar, Katolik bir nüfusa sahip İtalya'da, Paskalya'da 13 bin 756 kişiye ceza yazıldığını tahmin ediyor. Ayrıca sokağa çıkma yasağının yaklaşık 20 bin kişinin hayatını garanti altına aldığı ifade ediliyor. İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, geçen hafta düzenlediği basın toplantısında ülke genelinde aldıkları sokağa çıkma yasağı kararını 3 Mayıs'a kadar uzattıklarını duyurmuştu.

Ülkede son durum nedir?

  • Ülkede şimdiye dek 165 bin 155 vaka görüldü, 21 bin 645 kişi hayatını kaybetti. İtalya vaka ve ölüm sayıları ile dünya üçüncü sırada bulunuyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >