Gazeteci yazar Kürşat Bumin hayatını kaybetti

Gazeteci yazar Kürşat Bumin(71), tedavi gördüğü hastanede  hayatını kaybetti.
Gazeteci yazar Kürşat Bumin(71), tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Yeni Şafak gazetesi eski yazarlarından, gazeteci ve akademisyen Kürşat Bumin hayatını kaybetti. Bir süredir kanser tedavisi gördüğü hastanede, usta yazar yaşamını yitirdi. 71 yaşındaki Bumin'in Ailesi, yazarın gördüğü yoğun tedavi sonrası hayatını kaybettiğini belirtti.

Kürşat Bumin, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih, Coğrafya Fakültesi Felsefe Bölümü mezunu Bumin, siyaset felsefesi üzerine çalışmalarda bulundu.

Kürşat Bumin.
Kürşat Bumin.

  • Kürşat Bumin, bir dönem Yeni Şafak gazetesinde köşe yazarlığı da yapmıştı.
  • Kürşat Bumin kimdir?
  • 1947 yılında Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde doğan Kürşat Bumin, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih, Coğrafya Fakültesi Felsefe Bölümünden mezun oldu.1972- 1980 yılları arasında Paris’te siyaset felsefesine ilişkin çalışmalar yapan Bumin'in, çeşitli dergilerde siyaset bilimi ve medya eleştirilerine dair makaleleri yayınlandı. 10 yıl Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’nde öğretim üyeliği görevi yapan Kürşat Bumin'in, medya eleştirilerini kaleme aldığı 'MedyaKronik' isimli bir kitabı da yayınlandı.Bumin, Alper Görmüş ve Ümit Kıvanç ile birlikte "Medyakronik" sitesini yayına hazırlayanlar arasındaydı. Ege Üniversitesi'nin ardından Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde 'medya ve iletişim sistemleri' öğretim görevlisi olarak yer alan Kürşat Bumin, 'Sivil Toplum ve Devlet' başlıklı çalışmasıyla 1982 Yazko İnceleme Özendirme ödülü sahibi oldu.
  • "Sivil Toplum ve Devlet", "Batı’da Devlet ve Çocuk", "Demokrasi Arayışında Kent", "Okulumuz, Resmi İdeolijimiz ve Politikaya Övgü", "MedyaKronik", "Hukuksuzluğun Günlüğü" ve "Otoriter Demagoji" kitaplarının da yazarıydı.
  • Bumin, Kürt sorununun çözümüne yönelik oluşturulan "Akil İnsanlar" grubunun da üyesiydi. Bumin,çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı ve TV kanallarında programlar yaptı.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >