Kuzey Amerika'da gerçekleşen Müslümanların en büyük organizasyonunda sıradışı bir kare

Kuzey Amerika'da "Reviving of Islamic Spirit" adıyla İslami ruhu geri kazanmaya yönelik her yıl yapılan organizasyonda kadraja ilginç bir kare takıldı. Filistin bayrakları ile donatılmış bir Yahudi stantı...

Kuzey Amerika'daki Müslümanların bölgedeki İslami ruhu diri tutmak ve gençler arasındaki iletişimi ve entegrasyonu sağlayabilmek adına her yıl düzenlediği "Reviving of Islamic Spirit" bu yılda büyük bir katılımla gerçekleşti. Yapılan organizasyon geniş bir yelpazede katılımla Müslümanların daha güçlü bağlar kurmasını amaçlıyor.

Bu yıl gerçekleşen programda ise asıl dikkat çekici olan şey, açılan bir stanttı. Sayıları azda olsa Siyonizm karşıtı olan Ortodoks Yahudiler, Filistin bayraklarıyla oradaydılar. Bu grup kutsal toprakların kendilerine Allah tarafından verildiğini ancak yine Allah tarafından 2000 yıl önce sürgüne gönderildiklerini, devlet kurma haklarının olmadığını, dünyada diaspora olarak diğer toplumlarla ve Araplarla birlikte barış içinde yaşamalarının kendilerine emredildiğini söylüyorlar. İsrail devletinin kuruluşuna ve varlığına karşılar, orduya katılmayı reddediyorlar. Bu yüzden de baskı görüp hapse atılmışlar.

Kudüs'te hâlen İsrail'i tanımayan bu Anti Siyonist gruba bağlı 500 aile yaşıyor. Grubun adı ise Neturei Karta yani Şehir Muhafızları.











Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >