LG, fanlı yeni nesil koronavirüs maskesi tasarladı: PuriCare

LG PuriCare
LG PuriCare

LG, IFA 2020'de PuriCare adını verdiği çift fanlı ve özel tasarımlı yeni nesil maskesini duyuracak.

Hava temizleyicisi, solunum temizleyicisi ve fandan oluşan yeni maske, tek şarjda 8 saatlik bir kullanım sunuyor.

Birçok farklı teknoloji şirketi benzer tasarımlı ürünlere yönelmiş durumda. Tek kullanımlık makselere oranla çok daha farklı kullanım özellikleri sunuyorlar. Bunlara uygulama desteği de dahil.

Koronavirüs salgını, artık çok daha duymaya başladığımız 'yeni dünya düzenini' tam anlamıyla hayatımıza soktu. Dolayısıyla maske ve mesafe hayatımızın vazgeçilmezleri arasına yerleşti. Farklı farklı maskeler, mesafeyi korumak için özel olarak geliştirilen ürünler derken teknoloji şirketleri de bu alanda varlık göstermeye başladı.

    Farklı bir örnek: UVMask olarak isimlendirilen yeni nesil maske, nefes alınıp verildiğinde havadaki partikülleri %95 oranında temizleyebiliyor. Kickstarter'da destek toplayan proje FDA'dan da gerekli izinleri almış durumda.
Teknoloji şirketleri de maske üretmeye başladı.

LG'nin yeni nesil maskesi temelde üç farklı bileşenden oluşuyor: Hava termizleyicisi, solunum sensörü ve fan.
LG'nin yeni nesil maskesi temelde üç farklı bileşenden oluşuyor: Hava termizleyicisi, solunum sensörü ve fan.

Geçtiğimiz dönemlerde LED'lerle kaplanmış çeşitli maskeleri gördük. Ayrıca maske takılıyken sesin azalması ve konuşulanların anlaşılmaması gerekçesiyle megafon görevi gören bazı ürünlere de rastladık. Şimdi ise sırada daha farklı bir maske var.

Son örnekte başrolde Güney Koremerkezli LG yer alıyor. PuriCare olarak isimlendirilen yeni nesil maske geliştiren şirketin bu ürünü IFA 2020 ile birlikte sahneye çıkarması bekleniyor. Temel olarak üç bileşenden oluşuyor, bunlar solunum sensörü, hava temizleyicisi ve fan.

LG'nin yeni nesil maskesi tek şarjda 8 saatlik bir kullanım sunuyor.
LG'nin yeni nesil maskesi tek şarjda 8 saatlik bir kullanım sunuyor.

Surata tam olarak oturan ve hem burnu hem de ağzı tamamen kapatan maske UV-LED ışıkları sayesinde bakterilerin ölmesini sağlıyor. Ayrıca 820 mAh kapasitedeki bataryayla fanı 8 saat boyunca aktif olarak çalıştırabiliyor.

Böyle teknolojik bir maskenin uygulama bağlantısı da var elbette, genel olarak çeşitli kontroller ve bilgiler uygulama desteğiyle bildirim şeklinde kullanıcıya gönderiliyor.

Gelelim koruma kısmına: LG'nin PuriCare maskesinde H13 HEPA olarak isimlendirilen filtrelerden yer alıyor. Maskedeki fanlar nefes alışverişine bağlı olarak aktif olarak açılıp kapanabiliyor. Ayrıca az önce bahsettiğimiz uygulama üzerinden fanların dönüş hızı birkaç tıklamayla ayarlanabiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >