Libya'da havalimanına roketli saldırı: Uçuşlar durduruldu

Mitiga Uluslararası Havaalanı- Arşiv
Mitiga Uluslararası Havaalanı- Arşiv

Libya’nın başkenti Trablus’un tek sivil havalimanı Mitiga'daki ticari uçuşlar, darbeci General Halife Hafter milislerinin roket saldırıları nedeniyle durduruldu. Hafter'in havalimanına yaptığı ilk saldırı değil başkente yönelik yaptığı saldırılar kapsamında pek çok vurmuştu.

Libya basınında yer alan haberlere göre, başkent Trablus’taki havalimanına düzenlenen roket saldırıları nedeniyle Mitiga Havalimanı'ndaki tüm uçuşlar askıya alındı.

Mitiga Havalimanı'na roket isabet etti

Ülkenin doğusundaki darbeci milis lideri Hafter’e bağlı güçlerin bölgeye yönelik saldırılarında, Mitiga Havalimanı’na dün gece roket isabet ettiği aktarıldı.

Mitiga Havalimanı, 3 ay kapalı kaldıktan sonra 12 Aralık 2019'da yeniden açılmıştı.

Mitiga Havalimanı daha önce pek çok kez saldırılara maruz kalmıştı
Mitiga Havalimanı daha önce pek çok kez saldırılara maruz kalmıştı

BAE Trablus'taki Uluslararası Mitiga Havalimanı'nı hedef aldı

17 Eylül 2019'daLibya'da uluslararası tanınırlığa sahip Ulusal Mutabakat Hükümeti , Birleşik Arap Emirlikleri'ne ait insansız hava aracıyla Trablus'taki Uluslararası Mitiga Havalimanı'nın hedef alındığını açıklamıştı.

UMH'nin yürüttüğü Burkan el-Gadab Operasyonu Enformasyon Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, "Savaş suçlusu Hafter'i destekleyen BAE'ye ait İHA, Uluslararası Mitiga Havalimanı'nı hedef aldı." ifadesi kullanıldı.

Saldırının detaylarına ilişkin bilgi verilmeyen açıklamada, hava saldırısı, "Altyapı ve havaalanlarını hedef alan suç sicilinin bir uzantısı ve Hafter'in kayıplarını telafi etmek için umutsuz bir girişim." olarak nitelendirildi.

UMH, BAE'yi General Halife Hafter güçlerinin Trablus'a yönelik saldırılarını desteklemekle suçlarken, Abu Dabi daha önceki açıklamalarında bu ithamları yalanlamıştı.

Hafter tarafından havalimanı pek çok kez vurulmuştu

Ülkenin doğusundaki askeri güçlerin lideri General Hafter'e ait uçaklar, daha önce pek çok kez başkente yönelik saldırılar kapsamında havalimanını vurmuştu.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >