Markette kasiyere doğru hapşıran müşteriye 392 TL ceza

Arşiv
Arşiv

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde koronavirüs tedbirleri kapsamında markette kasiyere doğru hapşıran bir müşteriye şikayet üzerine insan sağlığını tehlikeye düşürmekten 392 TL ceza verildi.

Olay ilçede faaliyet gösteren bir marketler zincirinde meydana geldi.İddiaya göre, markette alışveriş yapan A.K isimli bir şahıs market çalışana doğru hapşırdı.

Yaşanan tartışma üzerine market çalışanın şikayeti üzerine polis ekipleri A.K isimli şahsa 392 TL ceza kesti.

Halk sağlığını tehdit eden davranışlar TCK'ya göre suç

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle karantinaya alınan kişilere çağrıda bulundu. Gül, "Karantinaya uymamak gibi halk sağlığını tehdit eden davranışlar Türk Ceza Kanunu'na (TCK) göre suçtur" demişti.

Umumi Hıfzısıhha Kanunu'na göre yasaklara uymayanlara para cezası

Sağlık Bakanlığı koordinesinde alınan tüm tedbirler 1930 yılında kabul edilen 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’na dayanıyor.

Kanun, herhangi bir salgın hastalık durumunda Sağlık Bakanlığı’nı her türlü tedbiri almakla yetkili kılıyor. Tedavi sürecinde hastaların rızalarının aranmaması, karantina uygulamasına başvurulabilmesi, sınır kapılarının giriş ve çıkışlara kapatılması gibi tedbirleri düzenliyor.

Umumi Hıfzısıhha Kanunu'nun 282 maddesi, yasaklara aykırı hareket edenlerle zorunluluklara uymayanların fiilleri suç oluşturmadığı takdirde 250 TL’den 1000 TL'ye kadar idari para cezası verilmesini öngörüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >