Marvel, ilk Müslüman Süper Kahraman dizisini tanıttı

Ms. Marvel

● Daha önce birçok kez Müslüman kurgusal bir karakterin Marvel Sinematik Evreni'ne dahil edileceği gündeme gelse de ilk kez bununla ilgili somut bir adım atıldı.

Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen 2019 Disney Expo tanıtım organizasyonunda, gelecekte izleyeceğimiz birçok Marvel ve Disney içeriği izleyicilerin beğenisine sunuldu.

● Bu yapımların arasında en dikkat çeken ise ilk Müslüman Süper Kahraman karakteri olarak duyurulan Ms. Marvel oldu.

Marvel'ın ilk Müslüman süper kahraman dizisi KamalaKhan(Ms Marvel) ile ilgili geçtiğimiz gün yapılan Disney Expo 2019 tanıtım organizasyonunda ilk kez somut bir gelişme yaşandı.

Çok yakında Marvel Sinematik Evreni'ne katılacağı duyurulan Ms Marvel'ın dizi olarak yayınlanacağı ve Disney'in dijital yayın platformu Disney+'ta yayınlanacağı duyuruldu.

Marvel Sinematik Evreni'nin ilk Müslüman kahramanı Ms. Marvel'in dizisi Disney+'ta yayınlanacak
Marvel Sinematik Evreni'nin ilk Müslüman kahramanı Ms. Marvel'in dizisi Disney+'ta yayınlanacak

Marvel'ın Kamala Khan karakterini sinematik evrene ekleme isteği aslında bir süredir biliniyordu. MCU'nun başındaki isim olan Kevin Feige geçtiğimiz yıl bu yöndeki planlarını ilk kez duyurmuştu. Ancak o dönem Ms Marvel'ın bir film halinde karşımıza çıkacağını düşünülüyordu. Muhtemelen Marvel yetkilileri, film çekmek yerine dijital platformlarının içerik kütüphanesine eklemenin daha mantıklı olacağına karar verdi.

Ms. Marvel, Pakistanlı bir genç kurgusal karakter
Ms. Marvel, Pakistanlı bir genç kurgusal karakter

İlk Müslüman Süper Kahraman: Ms Marvel

Ms Marvel dizisi hakkında şu an için neredeyse hiçbir bilgimiz yok. The Hollywood Reporter'da yer alan ifadelere göre komedyen Bisha K. Ali, dizinin yapımcılığını ve senaristliğini üstlenen isim olacak. Oyuncu kadrosu ve yayın tarihi konusunda ise henüz herhangi bir bilgiye sahip değiliz.

Pakistan asıllı bir süper kahraman

Marvel çizgi romanlarında 'Ms Marvel' takma adı birden fazla süper kahraman tarafından kullanıldı. Örneğin Brie Larson'un canlandırdığı Carol Danvers da bu kahramanlardan birisi. Ancak Carol Danvers daha sonra Captan Marvel takma adını kullanmaya başlayınca Ms Marvel ismi de yeni ve genç bir kahramana, Kamala Khan'a geçti. Şu anda Ms Marvel, Captain Marvel'dan ilham alan müslüman bir süper kahraman olarak dikkat çekiyor.


Pakistan asıllı genç bir süper kahraman olan Kamala Khan, çizgi romanlarda ilk kez 2013 yılında tanıtılmıştı. Kamala Khan'ın kendisine ait serisi ise 2015 yılında yayınlanmaya başladı. Serinin ilk sayısı 2015 yılının Hugo En İyi Grafik Hikaye Ödülü'nü de kazanmayı başardı. Kamala Khan karakteri şu anda çizgi romanlarda önemli bir yere sahip.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >