MEB’den koronavirüse karşı önlem: Okullarda hijyen uygulaması başladı

Milli Eğitim Bakanlığı okullarda hijyen uygulaması başlattı
Milli Eğitim Bakanlığı okullarda hijyen uygulaması başlattı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk , koronavirüse karşı okullarda eş zamanlı hijyen uygulaması başlattıklarını Twitter hesabından duyurdu. Bakan Selçuk, elle temas edilen bütün alanların özel dezenfektanlarla temizlendiğini ve okulların dezenfekte edilmesi için hassas bir çalışma yürütüldüğünü ifade etti.

Tüm dünyaya yayılan ve 3 binden fazla kişinin ölümüne sebep olan koronavirüsüne karşı Milli Eğitim Bakanlığı da bir adım attı. Konuyla ilgili Twitter üzerinden açıklama yapan Bakan Selçuk, eğitim dışındaki zamanlarda tüm okulların dezenfekte edildiğini duyurdu.

Okullarda hijyene dair bilgiler veriliyor

El hijyeninin nasıl sağlanması gerektiği ve virüslerden nasıl korunulacağına dair okullarda öğretmenler tarafından bilgiler verildiğine değinen Selçuk, ‘’Velilerimizden ricam konuya evde de değinmeleri ve çocuklarımızı kapalı ve kalabalık alanlardan uzak tutmalarıdır.’’ ifadelerinde bulundu.

Meslek liseleri hijyen solüsyon ihtiyacını karşılıyor

‘’Okullarımızdaki hijyen solüsyonu ihtiyacını Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri karşılıyor. 8 ilde 26 meslek lisemizde öğrencilerimiz günlük ortalama 100 ton dezenfektan üretim kapasitesiyle bu süreçte yanımızdalar. Şimdiden tüm ülke adına teşekkürler gençler.’’


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >