Meghan Markle, İngiliz basınının yaptığı linç hakkında konuştu: 'Bu çok zor'

Eski Amerikalı oyuncu Sussex Düşesi Meghan Markle.
Eski Amerikalı oyuncu Sussex Düşesi Meghan Markle.

● Prens Harry ile evlendikten sonra İngiliz basın tarafından linç edilen ve sürekli eleştirilen Meghan Markle ilk kez konuştu.

● Markle, bir belgesel kanalı için verdiği röportajda, ''Yeni evlenmiş olmak ve yeni anne olmak medya ve halkın baskısıyla bunların üstesinden gelmek çok zor'' dedi.

● Ayrıca ikilinin arkadaş çevresi kraliyet çiftinin İngiliz monarşisini tekbaşlarına modernize etmelerine rağmen saraydan hak ettikleri değeri görmediklerini öne sürdü.

Eski oyuncu Meghan Markle, İngiliz Kraliyet Ailesi'nin taht varislerinden biri olan Prens Harry ile evlenerek Amerika'dan ayrıldı. Oyunculuk kariyerini sonlandıran ve sarayın düzenlediği resmi etkinliklere katılan Meghan, kraliyetin yapısını benimseyemedi. İngiliz basını tarafından sürekli eleştirilen Düşes ilk kez konuştu.

'Medya acımasız davranıyor'

Kraliyet yaşantısına uyum sağlayamamakla suçlanan Meghan Markle bir belgesel kanalı için verdikleri röportajda duygusal anlar yaşadı.

  • Röportaj sırasında sunucunun sorduğu "Zihinsel ve fiziksel sağlığın nasıl?" sorusuna, "Bunu daha önce kimse sormadı, teşekkür ederim. Nasıl olduğumu soran çok az kişi var. Özellikle bir kadın olarak bu çok zor. Yeni evlenmiş olmak ve yeni anne olmak medya ve halkın baskısıyla bunların üstesinden gelmek çok zor. Bütün kadınlar özellikle hamilelik döneminde savunmasızdırlar. Bu bir kadına yapılabilecek en kötü şey" ifadelerini kullandı.

'Arkadaşlarım ayrılmamı istedi'

Meghan Markle kraliyet içinde çok zorlandığını anlattığı belgeselde arkadaşlarının Prens Harry'den ayrılmasını istediklerini de belirtti. Markle Tom Bradby’ye verdiği röportajda, eşi Prens Harry’ye kısaca 'H' diye hitap ettiğini belirterek, ''Uzun zamandır H’ye söylüyorum, sadece hayatta kalmak yetmez. Hayatın tek noktası bu değil. Başarmak ve mutlu hissetmek zorundasın. Soğukkanlı olma konusundaki İngiliz duyarlılığını uygulamaya çalışıyorum. Deniyorum, çok çabalıyorum''dedi.

Meghan Markle ve Prens Harry
Meghan Markle ve Prens Harry

Prens Harry: Annem hep aklımda

Bir belgesel için Gazeteci Tom Bradby ile görüşen ve röportaj veren Prens Harry, ''Gördüğüm her fotoğraf makinesi duyduğum her flaş sesi bana annemi (Lady Diana) hatırlatıyor" dedi.

Prens'in o anlarda duygulandığı ve sesinin titrediği dikkatlerden kaçmadı.

Prenses Diana ve Prens Harry
Prenses Diana ve Prens Harry


Prens Harry: Annem ölünce boşluğa düştüm

İngiliz Kraliyet ailesinin ilk Prenses unvanını alan ve yardımseverliği nedeniyle tüm dünyada sevilen Lady Diana 1997 yılında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Öldüğünde geriye iki çocuk bırakan Diana'nın küçük oğlu Harry daha önce verdiği bir röportajda da annesi hakkında konuşarak; ''Annemi asla unutmadım. O ölünce boşluğa düştük. Bu boşluğun çok küçük bir kısmını doldurabilirsem bile görev tamamlanmış demektir. Hayatımın geri kalan kısmını bu boşluğu mümkün olduğunca çok doldurmaya çalışarak geçirmek zorundayım. William da öyle" ifadelerini kullandı.

'Değer görmüyorlar'

İkiliye yakın kaynaklar, Markle ve Prens Harry’nin 'tek başlarına monarşiyi modernize ettiklerini' ancak gereken değeri görmediklerini iddia etti. CNN muhabiri Max Foster, Sussex çiftine yakın kaynakların kendisine aktardığı bilgileri şöyle açıkladı:

  • ''Kraliyet ailesinin etrafındaki kurumsal yapı, monarşiyi tekbaşlarına modernize eden kraliyet çiftinin değerinin en iyi şekilde kullanılmasına yardım etmekten korkan, deneyimsiz insanlarla dolu.''

Buckingham Sarayı bu haberin ardından bir açıklama yayınlayarak bu iddiaları reddetti.

'Annemle fazla anım yok'

Hayır işleri konusunda ise kendisini özellikle annesine benzetmeye çalışmadığını söyleyen Prens Harry,

  • "Annemle o kadar da fazla anım yok. Bu işleri yapmak hoşuma gidiyor. Annemin bunları yapmamı isteyeceğini hissettiğim için yapmıyorum. Yine de annem içimde büyük bir yer kaplıyor. Muhtemelen yaşasaydı onun da yapacağı şeyleri yapıyorum" dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >