'Mekanın Sahibi' şarkısı Spotify'dan kaldırıldı

Norm Ender.
Norm Ender.

Son dönemin ünlü rap sanatçılarından biri olan Norm Ender'in 'Mekanın Sahibi' şarkısıyla ilgili çalıntı iddiaları gündeme geldi.

Ender, YouTube üzerinden 113 milyondan fazla izlenen şarkının çalıntı olduğuna yönelik iddialara cevap vererek, ''Aynı kumaşla farklı elbiseler yapan terziler gibi dikiyoruz" dedi.

Ancak Spotify, yaz listesinde zirveye oturan şarkıyı 'çalıntı' iddialarının gündeme gelmesinin ardından kaldırdı. Ünlü rapçinin yaptığı açıklama karşılık bulmuşa benzemiyor.

2 yıl aradan sonra müzik piyasasına geri dönen Norm Ender, 'Mekanın Sahibi' şarkısıyla iyi bir çıkış yakaladı. YouTube üzerinden 113 milyon kişi tarafından izlenen şarkı bazı giyim markalarının da reklam filmlerinde kullanılmaya başlandı.

Ancak, geçtiğimiz günlerde 'Onur Dinçer' isimli Twitter kullanıcısı ve rapçi şarkının çalıntı olduğuna yönelik açıklama yaparak tartışmanın fitilini ateşledi.

Norm Ender'den cevap gecikmedi

Norm Ender bu iddiaların üzerine Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Ender yaptığı açıklamada, ''Loop: Müzik yaparken kullanılan yardımcı ses döngüleridir. Üretim amaçları şarkılarda kullanılmaktır. Aranjörler çok iyi bilir ve kullanır. Sizin bilmiyor oluşunuzdan yararlanmaya çalışan bebelerin kurbanı olmayın! Aynı kumaşla farklı elbiseler yapan terziler gibi dikiyoruz" ifadelerini kullandı.

Açıklaması karşılık bulmuşa benzemiyor..

Norm Ender'in Mekanın Sahibi şarkısı hakkında geçtiğimi günlerde çalıntı iddiaları gündeme geldi. Bunu iddiaların üzerine Ender, Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Ancak bu açıklama pek karşılık bulmuşa benzemiyor. Çünkü bugün itibariyle online müzik platformu Spotify şarkıyı listesinden kaldırdı.

  • Şarkının Spotify'dan neden kaldırıldığıyla iligili henüz bir açıklama yapılmadı. Mekanın Sahibi şarkısının remix versiyonları ise gala Spotify'da yer alıyor.
Spotify, Norm Ender'in 'Mekanın Sahibi' şarkısını kaldırdı.
Spotify, Norm Ender'in 'Mekanın Sahibi' şarkısını kaldırdı.

Amerikan özentisi olmayın demişti

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >