Melih Gökçek: Yıldız Tilbe'nin Ayasofya için söyledikleri alkışları hak ediyor

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Yıldız Tilbe'ye destek verdi.
Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Yıldız Tilbe'ye destek verdi.

Yeni Zelanda'da camiye gerçekleştirilen terör saldırısından sonra, saldırıyı yapan teröristin manifestosunda Türkler ve Ayasofya'ya ilişkin bilgiler olduğu ortaya çıktı. Ünlü şarkıcı Yıldız Tilbe bu duruma sessiz kalmayarak sosyal medya hesabından, ''Ayasofya ibadete açılsın'' çağrısında bulundu. Tilbe'ye bir destek de Melih Gökçek'ten geldi. Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek şarkıcı için, "Doğru bildiğini söylemekten zerre çekinmeyecek kadar cesur. Ayasofya için söyledikleri alkışları hak ediyor'' ifadelerini kullandı.

Yeni Zelanda'nın ChristChurch kentindeki iki camiye, cuma namazı esnasında düzenlenen İslamofobik saldırı sonucunda 49 kişi şehit oldu. Olayla ilgili dünyada ve Türkiye'de sanat ve spor dünyasından da ünlü isimler tepkilerini sosyal medyadan dile getirdi. Bu isimlerden biride Yıldız Tilbe oldu. Tilbe sosyal medyadan yaptığı paylaşımla Ayasofya'nın ibadete açılması konusunda çağrı yaptı.

Tweet atmıştı

Sanaçtı Yıldız Tilbe Yeni Zelanda'da şehit edilen 49 kişiyle ilgili düşüncelerini attığı Tweetler ile dile getirdi. Tilbe attığı Tweetler'de''Ayasofya'yı ibadete açalım, sahip çıkalım'' dedi.

İşte o Tweetler

Melih Gökçek destek verdi

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, şarkıcı Yıldız Tilbe'nin,"Ayasofya ibadete açılsın'' sözlerine, "Yıldız Tilbe, bayan sanatkarların gözü en karası, en yiğidi" yanıtını vererek sözlerine söyle devam etti;

Doğru bildiğini söylemekten zerre çekinmeyecek kadar cesur. İşte Ayasofya için söyledikleri ve tepki koyanlara verdiği cevap. Alkışları hak ettin yiğit sanatçı, herkes alkışlasın lütfen." dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >