Meraklı bekleyiş sona eriyor: Black Mirror'ın yeni sezonu bu sene yayınlanıyor!

Black Mirror
Black Mirror

Son yılların en fazla konuşulan dizilerinden biri olan Black Mirror, bu sene içinde yayınlanması beklenen yeni sezonuyla sonuna izleyicilerin karar verdiği 'interaktif' bir bölüm tasarlıyor. Ayrıntılar haberimizde:

Tam olarak 7 yıl önce yayınlanmaya başlanan Black Mirror, aradan geçen süreçte birçok farklı konuyu işleyerek bilim-kurgu sevenleri şaşırtmayı başardı. Elbette bu durum beklentilerin her geçen bölümde artmasını sağlıyor. Ancak dizinin yazarı Charlie Brooker yeni sezonla birlikte bu beklentilerin de üstüne çıkmaya hazırlanıyor.

Black Mirror'ın yazarı Charlie Brooker.
Black Mirror'ın yazarı Charlie Brooker.

Hemen ufak bir hatırlatma yapmak gerekiyor; beşinci sezonun şimdilik ne zaman yayınlanacağı belli değil. Ancak Bloomberg tarafından Bloomberg yeni sezonun bu sene içinde yayınlanacağını belirtiyor. Üçüncü sezonun 21 Ekim 2016'da ve dördüncü sezonun da 29 Aralık 2017'de çıktığı düşünüldüğünde Black Mirror'ın yeni sezonunun yılın son iki ayında yayınlanması ihtimali kuvvetleniyor.

Black Mirror'ın son sezonundan bir kare.
Black Mirror'ın son sezonundan bir kare.

Black Mirror'ın yeni sezonunda izleyicileri neler bekliyor?

Yeni sezona ilişkin paylaşılan en önemli ayrıntılardan biri interaktif bölüm. Bu özel bölümü aslında izleyiciler senaryonun gidişatına göre kendileri belirleyebilecek. Yani aslında hikâyenin sonu doğrudan izleyicileri tarafından belirlenecek. Tabii bu noktada devreye Netflix girecek. Netflix'in yeni sezonun ilk bölümden itibaren özelsorularla izleyicinin fikirlerini toplaması bekleniyor.

Geçen sene yayınlanan dördüncü sezon öncesinde paylaşılan Arkangel isimli fragman izleyicileri meraklandırmıştı. Yeni sezon ve yeni fragmanlarda da aynı durum yaşanacak gibi görünüyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >