Merhamet Anneleri ve Diyarbakır Anneleri bir araya geliyor

Bir İnsan Bir Fikir Derneği
Bir İnsan Bir Fikir Derneği

Bir İnsan Bir Fikir Derneği, Merhamet Anneleri Projesi kapsamında kötü alışkanlıkları olan gençlerin anneleri ile iletişim sağlayarak gençlerin bu bataklıktan kurtulmasını sağlıyor. Proje kapsamında bugüne kadar onlarca genç uyuşturucunun pençesinden kurtarıdı ve topluma kazandırıldı. İyilikte sınır tanımayan dernek şimdi de hem Diyarbakır Anneleri’ni hem de Merhamet Annelerini bir araya getirmek için kolları sıvadı.

Bir İnsan Bir Fikir Derneği iyilikte sınır tanımayarak yeni projelerle her geçen gün daha çok kişiye ulaşıyor ve bir nebze de olsa hayat yüklerini hafifletiyor. Dernek yeni projesiyle uyuşturucu mağduru ve terör mağduru gençlerin annelerini bir araya getiriyor. Merhamet Anneleri ve Diyarbakır Anneleri Ramazan Ayı’nın ilk haftası buluşacak.

Gençliğin imhası değil, ihyası için yola çıkıyor

Bir İnsan Bir Fikir Derneği, uyuşturucu terörü mağduru Merhamet Anneleri ile bölücü terör örgütünden çocuklarını kurtarmak isteyen Diyarbakır Anneleri’ni bir araya getirerek gençliğin imhası değil, ihyası için yola çıkıyor.

Dernek, Merhamet Anneleri Projesi’yle sokakta yaşayan ve kötü alışkanlıkları olan gençleri yeteneklerine göre eğitmek ve yargılamadan bu durumdan kurtulmaları için çaba harcıyor. Ayrıca uyuşturucu bataklığından kurtarılan gençleri istihdam ederek ekonomiye katkı sağlamaları amaçlanıyor.

Dernek gençlerin uyuşturucudan uzak kalması için çalışmalar yapıyor
Dernek gençlerin uyuşturucudan uzak kalması için çalışmalar yapıyor

“Uyuşturucu terörü ve silahlı bölücü terör örgütü aynı saftadır”

Yeni projeleriyle ilgili bilgi veren Bir İnsan Bir Fikir Derneği Başkanı Cemil Sucu, “Uyuşturucu terörü, ve bölücü terör örgütüne evlatlarını kaptırmış aileleri ve annelerimizi bir araya getirerek gençliğin imhasını engellemek ve bu mücadelenin kapsamını büyüterek aydınlık yarınlar ve sağlıklı düşünebilen, ülkesini milletini seven ve bir gençliğin oluşması yönünde çalışmalarımızı sürdürmek hedefindeyiz.

Uyuşturucu terörü, silahlı bölücü terör örgütü aynı safta ve eş değerdir. İkisinde de insan yok etmek üzerine faaliyet gösterir. Ama bizim kadim milletimiz insanı yaşat ki devlet yaşasın nasihatinden yola çıkarak, milletimizin geleceği olan gençlerimizin harcanmasına, ailelerin dağılmasına yol açan terör ile toplumsal mucadeleyi başlatıyor” ifadelerini kullandı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >