Meteoroloji 5 günlük tahminini paylaştı: Kar yağışı geliyor

Arşiv
Arşiv

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 günlük hava durumu raporunu paylaştı. Meteoroloji tarafından paylaşılan verilere göre, yurdun büyük bir kesiminde sağanak ve kar yağışı etkili olacak. Yağışların Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz kıyıları ile Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Öte yandan İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde pazar günü itibariyle karla karışık yağmur bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden elde edilen son verilere göre pazar gününden itibaren İç Anadolu, ve Doğu Anadolu bölgesinde kar yağışı etkisini gösterecek.

Yağışlar bugün devam edecek mi?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Bitlis çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz kıyıları ile Ordu ve Giresun çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının yurdun kuzeybatı kesimlerinde 2 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın perşembe öğle saatlerinde Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Cuma günü hava nasıl olacak?

Cuma günü yurdun batı kesimlerinde hava sıcaklığı mevsim normallerinde olması beklenirken doğu illerinde yer yer yağmurun etkisi görülecek.

Sağanak batı kesime kayacak

Cumartesi günü sağanak yağışların Marmara, Ege, Akdeniz, Orta Karadeniz, İç Anadolu'nun batısı ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde etkili olması bekleniyor.

Kar etkili olacak

Pazar günü itibariyle Kar yağışı hava sıcaklıklarının 10 derece birden düşmesiyle birlikte İç Anadolu bölgesinde ve Doğu Anadolu'da karla karışık şekilde görülmesi bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >