MHP'li Feti Yıldız, koronavirüse yakalandı: Af görüşmesindeki son temaslar incelenebilir

Feti Yıldız
Feti Yıldız

MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tanısıyla hastaneye yatırıldığını açıkladı. Koronavirüse yakalanan ilk milletvekili olan Feti Yıldız, infaz düzenlemesi için TBMM'de yoğun mesai harcıyordu. Yıldız'ın açıklamasının ardından cevabı en çok merak edilen soruların başında, kimlerle temas içinde bulunduğu ve virüsü kimden kaptığı geliyor.

Twitter hesabından, "COVID-19 virüsü sebebiyle hastaneye yatırılıyorum. Dualarınızı esirgemeyin. Allah'a emanet olun." paylaşımında bulunan Feti Yıldız'ın son durumuna ilişkin herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

İnfaz düzenlemesi için çalışıyordu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin hukukçu kurmaylarından biri olan Feti Yıldız, uzunca bir süredir infaz düzenlemesi üzerine yaptığı çalışmalarla biliniyordu.

Feti Yıldız ve Semih Yalçın (Arşiv)
Feti Yıldız ve Semih Yalçın (Arşiv)

AK Partili ve MHP'li vekillerle bir araya gelmişti

20 Mart'ta AK Parti ve MHP yetkililerinin infaz düzenlemesini görüşmek üzere bir araya geldiği toplantıda bulunan isimlerden biri de MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız'dı. TBMM'de gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, AK Partili Adalet Komisyonu üyeleri ile MHP Grup Başkanvekilleri de katılmıştı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş
AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş

31 Mart'ta attığı tweet dikkat çekti

Tutukluların ve ailelerinin merakla beklediği infaz düzenlemesinin mimarlarından olan Feti Yıldız, Meclis'teki kanun teklifinin detaylarına ilişkin olarak 31 Mart'ta bir tweet paylaşmıştı:

Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının görülmesinin ardından TBMM'de gerekli önlemler alınmış, milletvekillerinin büyük bir kısmı görüşmelere maske takarak gelmeye başlamıştı.

"Meclis çalışanı 3 kişide koronavirüse rastlandı"

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Meclis'te koronavirüs vakalarına ilişkin olarak, "Test sonucu pozitif çıkan doktor arkadaşımızın yarın veya öbür gün taburcu olması bekleniyor. Onun dışında Meclis hastanemizde laboratuvarda çalışan bir görevlimizde tespit edilmişti, pozitif. Bu testlerin sonuçları yeterli değil tabii, bazı bulguların da olması gerekiyor. Bugün Meclis'te çalışan bir personel arkadaşımızda da bir pozitif teşhisi var. Doktorumuzun temasta olduğu kişilerle ilgili de sıkı bir takip yapılmıştı. Bugüne kadar henüz bir bulguya rastlanmadı" dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop
TBMM Başkanı Mustafa Şentop

Feti Yıldız kimdir?

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirmiştir. 1980 öncesi Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanlığı görevini yürütmüştür. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Başdanışmanı olarak görev yapmıştı. 2018 yılı itibarıyla MHP Hukuk İşlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısıdır. 27. dönem İstanbul milletvekilidir. Orta düzeyde Fransızca bilmektedir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >