Microsoft Teams'e gün boyu ücretsiz görüntülü görüşme özelliği geldi

Microsoft Teams
Microsoft Teams

Microsoft Teams, web üzerinden gün boyu ücretsiz görüntülü görüşmeyle Zoom'u köşeye sıkıştırmaya çalışıyor.

Pandemi etkisinin devam ettiği ve üçüncü dalganın konuşulduğu bugünlerde görüntülü görüşme uygulamalarına duyulan ihtiyaç artmaya devam ediyor.

Microsoft Teams şu anda tüm gün görüşme özelliği sunuyor ama alternatifler de yok değil.

Microsoft, ücretsiz olarak kullanılabilen yeni bir 'tüm gün görüntülü arama' seçeneğiyle Zoom hayranlarını Teams'e çekmek için her yolu deniyor Yazılım devi, bu yıl başlarında mobilcihazlarda uygulamayı kullananlar için yeni özellikler sunmuştu. Son olarak kesintisiz olarak tüm gün iletişimde kalmayı sağlayan sistem duyuruldu.

Üstelik bu kesintisizgörüşme için ek bir yazılım ya da uygulama kullanılmasına da gerek yok. Teams'in web sürümüde yine bu özelliği sağlıyor.

Microsoft Teams, artık tüm gün boyunca ücretsiz olarak sesli ve görüntülü görüşme yapmayı sağlıyor.
Microsoft Teams, artık tüm gün boyunca ücretsiz olarak sesli ve görüntülü görüşme yapmayı sağlıyor.

Salgının devam ediyor olması ve üçüncü dalga sürecinin konuşuluyor olmasıyla birlikte dünyagenelinde birçok farklı ülkede kısıtlamalar daha da artırılıyor. Dolayısıyla hem çalışma sırasında hem de halhatır sorma süreçlerinde yapılan görüntülü görüşmelerin sayısı artıyor. Bununla birlikte videokonferansuygulamaları da artık talepleri karşılayabilmek için sınırsızgörüntülügörüşme kapsamında yeniözellikler duyurmaya devam ediyor.

Şu anda Microsoft Teams görüntülü görüşmeyi sınırsız olarak tüm gün sunuyor olsa da Zoom, GoogleMeet ve Cisco Webex'in ortalamada 60 dakikalık sınırı var. Dolayısıyla hiçbir uygulama kurmadan yalnızca Microsoft Teams hesabı üzerinden webden doğrudan ücretsiz olarak görüntülü görüşme yapmak isteyenler Teams'i rahatlıkla tercih edebilirler. Rocket, Skype ve Discord'u da alternatifler arasına ekleyelim.

Evden çalışmak kolay gibi görünse de aslında beraberinde bir dizi disiplini de getiriyor. Haliyle dikkat edilmesi gerekenler oldukça fazla. Özellikle ekiplerhalinde çalışan kişilerde iletişim problemi yaşanmaması için sürekli kontakta kalınması şart. Üstelik bazı durumlarda yazışmak da yeterli gelmiyor. Buna ek olarak sesli ya da görüntülü görüşmeler veya kısa toplantılar da evden çalışmada verimi artıran önemli unsurların başında geliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >