Microsoft Windows 10 S yayınlandı; işte tüm detaylar!

Windows 10 S
Windows 10 S

Microsoft, tanıtımdan aylar sonra Windows 10 S işletim sistemini tüm kullanıcılar için aktif hale getirdi. An itibariyle Microsoft'un web sitesi üzerinden işletim sistemini indirip bilgisayara kurabilmek mümkün.

Microsoft, Mayıs ayının ilk haftasında New York'ta düzenlenen etkinlik kapsamında Windows 10 S isimli yeni işletim sistemini duyurmuş; düşük profilli bilgisayarlar için Google Chrome OS'a rakip olarak gösterilen bu sistemin detaylarını paylaşmıştı.

Yalnızca Windows mağazasındaki uygulamaları çalıştıracak olan Windows 10 S, bu ve buna benzer durumlarda kullanıcıları epey kısıtlıyor. Zira işletim sistemiyle kurulu olarak gelen Microsoft Edge haricinde sisteme ek bir web tarayıcı yüklemek mümkün olmuyor.

Windows 10 S'in ana çıkış noktası düşük profilli bilgisayarlar. Dolayısıyla bu noktada en yakın Google Chrome OS'a rakip olarak gösteriliyor.
Windows 10 S'in ana çıkış noktası düşük profilli bilgisayarlar. Dolayısıyla bu noktada en yakın Google Chrome OS'a rakip olarak gösteriliyor.

Windows 10 S yüklü ilk MicrosoftSurface'in duyurulmasının ardından üç ay geçtikten sonra Microsoft, nihayet yeni işletim sistemini tüm sistemler için aktif hale getirdi. Evet; bugün itibariyle Windows 10 S'i denemek isteyen herkes kurulum gerçekleştirebiliyor. Yalnızca mevcut sistemin Windows 10 Home olup - olmadığına dikkat etmekte yarar var. Zira bunun dışında Windows 10 Pro, Windows 10 Pro Education, Windows 10 Enterprise işletim sistemlerinin yüklü olduğu tüm sistemlere Windows 10 S kurmak mümkün.

Kurulum yapmak için elbette işletim sistemini indirmek şart. Aşağıda yer alan bağlantı üzerinden Microsoft'un web sayfası üzerinden indirme işlemi gerçekleştirilebiliyor.

Windows 10 S indir (Microsoft web sayfası)

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >