Microsoft'un ardından Oracle da TikTok'u satın almak için görüşmeler yürütüyor

TikTok
TikTok

ABD Başkanı Donald Trump'ın uyarısı ardından TikTok'un ABD'de varlık gösterebilmesi için 15 Eylül'e kadar ABD menşeili şirkete satılması gerekiyor.

Microsoft'un ardından Oracle da satın alma için görüşmelere devam ediyor.

ABD Başkanı Donald Trump ve Çinli şirketler arasındaki gerginlik malum. Huawei'ye uygulanan yaptırımlar sonrasında ülke genelinde ürünlerin kullanımının yasaklanması da gerçekleşmişti. Atılan bu adımlarla birlikte iş aslında bambaşka bir boyuta taşınmış durumda.

Microsoft'un ardından Oracle da TikTok'a talep.

Geçtiğimiz haftalarda yapılan açıklama, Çinli video paylaşım servisinin yayın hayatına devam edebilmesi için 45 gün içinde ABD'li bir şirkete satışı gerçekleşmesi yönünde bir karar çıkmıştı. Bu kapsamda ABD menşeili birçok şirket de TikTok'a talip olmuştu.

TikTok satın alması sonrasında işlerin nasıl yürüyeceği ise şimdilik bilinmiyor.
TikTok satın alması sonrasında işlerin nasıl yürüyeceği ise şimdilik bilinmiyor.

TikTok satın almasında ismi geçen şirketlerin başında Microsoft geliyor. Microsoft'un TikTok'u satın almayı düşündüğü ve konuyla alakalı olarak ByteDance ile görüşmeler yapıldığı biliniyor.

  • ByteDance nedir?

    ByteDance, TikTok, Musical.ly, Toutiao, BuzzVideo, Vigo Video uygulamaların sahibi, Pekin merkezli, birkaç makine öğrenimi içerik platformunu işleten Çinli bir İnternet teknolojisi şirketidir. 2012 yılında Zhang Yiming tarafından kurulmuştur. (Vikipedi)

Şu anda işin içine Oracle da girmiş gibi görünüyor. Financial Times'ın yeni raporu, TikTok'un başta ABD, Kanada, Yeni Zelanda ve Avustralya'da faaliyet gösteren birimlerini satın almalar için görüşmeler yaptığı biliniyor. Hatta Oracle, TikTok'un ana şirketi olan ByteDance ile çeşitli görüşmeler de yapıyor.

Trump'ın verdiği süre ne zaman bitiyor?

Donald Trump'ın TikTok satılması için verdiği süre 15 Eylül itibariyle doluyor.
Donald Trump'ın TikTok satılması için verdiği süre 15 Eylül itibariyle doluyor.

ABD hükümeti için TikTok'un Microsoft ya da Oracle tarafından satın alınması pek fark etmiyor. Ancak bu satın almanın 15 Eylül'e kadar tamamlanması şart.

Yani bu tarihten itibaren TikTok'un ABD'deki varlığı sonlandırılacak gibi görünüyor.

Az önce de bahsettiğimiz üzere şu anda görüşmeler devam ediyor ve TikTok'u satın alacak şirket bilinmiyor. Ama hisselerin bir kısmının satılması şart.

TikTok'un bu hisse satışlarına nasıl yaklaştığı ise şimdilik gizemini koruyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >