Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan açıklama: Okullar ne zaman açılacak?

​Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk-Arşiv
​Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk-Arşiv

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Okullar ne zaman açılacak sorusunun şuan tek cevabı var: 'Çocuklarımız, öğretmenlerimiz ve ailelerimiz için en güvenli zamanda, en güvenli şekilde açılacak. Bu tarihi ve uygulamaya şeklini de bize bilimsel veriler söyleyecek" açıklamasında bulunudu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesaplarından okulların açılma tarihine ilişkin paylaşımda bulundu.

"Milli Eğitim Bakanı olarak kamuoyundan ricam, okulların açılmasına bir takvim olarak bakılmamasıdır." ifadesini kullanan Selçuk, şunları kaydetti:

Milli Eğitim Bakanı olarak kamuoyundan ricam, okulların açılmasına bir takvim olarak bakılmamasıdır. Okulların açılması demek 18 milyon öğrenci ve 1 milyon öğretmenin evlerinden dışarı çıkması ve her birinin yeniden ailesiyle buluşması demek.

Bu bir toplum sağlığı meselesidir ve bilimsel verilerle hareket etmek önkoşuldur. Her tarih için hazırlığımız tamam. Okullar ne zaman açılacak sorusunun şuan tek cevabı var: 'Çocuklarımız, öğretmenlerimiz ve ailelerimiz için en güvenli zamanda, en güvenli şekilde açılacak. Bu tarihi ve uygulamaya şeklini de bize bilimsel veriler söyleyecek."

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >