MusCar'ın kuruluş hikayesi

Mustafa Akan
Mustafa Akan

Bursa'da doğan iş insanı Mustafa Akan vermiş olduğu röportajda MusCar'ın kuruluş aşamalarını anlattı. İstanbul'a üniversite eğitimi için gelen Akan, Acun Ilıcalı ile tanışma serüvenini anlatarak gece muhabirliği yaptığını ifade etti. Daha sonra dil okulu için yurt dışına giden ve Avrupa'daki arabaları Türkiye'de satmaya başladığını belirtti. Sarıyer'de galeri açma hayali olan MusCar kurucusu Akan hikayesini paylaştı. İşte merak edilen MusCar'ın hikayesi...

MusCar kurucusu Mustafa Akan, sürekli babasının yanına gidip gelerek ticareti öğrendiğini ifade etti. O zamanların heyecan verici dönemler olduğunu dile getiren Mustafa Akan verdiği röportajda MusCar'ın kuruluş hikayesini anlattı. İşte merak edilen MusCar hikayesi...

"Bir gün babama İstanbul'a gidiyorum dedim"

  • Ben ve abimin, babamı ikna ederek 2004 yılından 2010 yılına kadar Avrupa'dan araba alıp satmaya başladık. Bursa sanayicilerine, tekstilcilerine çok güzel arabalar alıp sattık. Tam işler rayına oturmuştu ki bir gün babama İstanbul'a gidiyorum dedim. Babam üniversiteyi Bursa'da okumamı istedi ama ben İstanbul'a geldim Beykent Üniversitesine İngilizce İşletme okudum. Burada okurken de bu işi yapmayı istedim. Burada inanılmaz bir hacmin olduğunu gördüm. Ve dedim ki ben galeri işini otomotiv işini kesinlikle İstanbul'da yapmalıyım.

"Bir gün galeri açarsam bu caddede olmalı dedim"

  • İstanbul'a ilk geldiğimde bak bu birebir gerçek bir hikaye. Sarıyer'e gidiyordum, caddeden geçtim ve benim altımda iki tane daha otomobil galerisi var. Bursa'da oto galericiler çarşısında araba pazarı gibi bir ortamdayız 400, 500 tane galerinin olduğu bir çarşıdayız. Dolayısıyla İstanbul'da ilk geldiğim yerde dışarıda bir galeri görünce çok şaşırdım. İçimden insanlar ne kadar güzel bir yere galeri yapmışlar diye düşünerek inşallah ben burada bir gün galeri açarsam bu caddede olmalı dedim. Şimdi aynı hizada aynı yerde şu anda MusCar otomotiv var.
Mustafa Akan
Mustafa Akan

Mustafa Akan ve Acun Ilıcalı'nın tanışma hikayesi

Üniversitenin ilk yıllarında birçok kişiye araba satmayı başaran Mustafa Akar, ünlülere araba satmayı çok istediğini ifade ederek Acun Ilıcalı ile tanışma hikayesini anlattı.

  • Ben bir yerde Acun abi ile tanıştım. Ve çat kapı Acun abinin yanına gittim. Bana sadece ben senin ne iş yapabileceğini bilemem ama seni bir işte başlatabilirim dedi ve beni kendi yerinde gece muhabiri olarak başlattı. Ve ben Acun abinin yanında dört ay gece muhabiri olarak çalıştım. Gece muhabirliğinde tanıştığım insanlarla hala ticaret yapıyorum ve hala görüşüyorum.

"Erdal Acar'ın MusCar üzerinde çok emeği vardır"

  • Sonra nasıl ayrılmaya karar verdim? Bir gün Acun abinin yanına gittim abi her şey için teşekkür ederim her şey çok güzeldi dedim. Hayatımın en keyifli dört aylarından bir tanesiydi diyebilirim. Magazin muhabiri iken Erdal abi ile tanıştım. Erdal Acar hayatımın dönüm noktalarından bir tanesidir. Benim öz abim gibidir. Sağ olsun beni bir gün ofisine davet etti. Bana bir araba verdi sat diye ben onun arabalarını sattım. Daha sonra beni futbolcularla tanıştırdı. Futbolcularla tanıştırdıktan sonra beni herkese kardeşim diye tanıştırdı. Benim üzerimde, MusCar'ın üzerinde çok emeği vardır.
Mustafa Akan
Mustafa Akan

"Yurt dışından araba getirme hayallerim vardı"

Londra'ya dil okuluna giden Mustafa Acar, Almanya'dan, Hollanda'dan, İngiltere'den araba getirme hayalleri olduğunu dile getirdi.

  • Buraya geldim ve bir 6 ay, bir sene tekrar çalışmaya çalıştım. Sonra Los Angeles'a gittim. Los Angeles'ta araba kiralama aracılığı yaparak kendimi geçindirdim biraz. Los Angeles'tan döndüm artık burada şöyle bir konu gelişti insanlar bana arabalarını bırakmaya başladı. Ve ben o arabaları koyacak yer bulamıyorum. İstinye Park'ın otoparkına koyuyorum. Neden? Güvenli kapalı otopark diye. Çünkü kendi evimin altına bir iki tane koyabiliyorum. İstinye Park'a koyuyorum işte tanıdığım eşimin dostunun otoparkına arabalar bir anda çoğaldı ve hani ne yapacağımı bilmiyorum. Sonra bana dediler ki ya sana bir yer yapalım artık sen ciddi anlamda bir ticaretler yapıyorsun dediler.

MusCar ismini kim buldu?

İstanbul'da galerici kadar araba satan fakat galerisi bulunmayan Mustafa Acar, galeri açmaya karar verdi. Galerisinin ismini London Motors olmasını isteyen Acar şunları söyledi:

  • Cenk abi, Saffet Ulusoy, Cenk Öztanık ve Arda Turan dedi ki hayır dükkanın adı MusCar olacak dedi. Ve Cemal Sarıhan onu unutmayayım. Dükkanın adını koyanlar. Dediler ki MusCar hiç aklıma gelen bir isim değil. Mustafa Mus-Car güzel ama dalga konusu olmayalım dedim. Çünkü herkes bir motors İstanbul'da. İstinye motors, a motors, b motors, x motors......ya bir şey koyalım başına bir motors olsun. Sonra dediler ki hayır konu kapandı MusCar peki abi dedim. Çünkü onlar hep bana destek oldu.
MusCar
MusCar
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >