İlham veren başarı hikayesi: Parasızlıktan zirveye çıktı

Mustafa Akan
Mustafa Akan

Sosyal medyada tanınan Bursa doğumlu iş insanı Mustafa Akan MusCar'ın kuruluş hikayesini anlattı. İstanbul'a geldiği ilk gün kalacak yeri olmadığını dile getiren Akan, bir süre Sarıyer'de börekçide kaldığı günleri anlattı. İlham veren başarı hikayesini sizler için derledik. İşte MusCar'ın ardındaki başarı hikayesi...


MusCar'ın kurucusu Mustafa Akan İstanbul'a geldiği ilk gün kalacak yeri olmadığını ve bir süre Sarıyer'de börekçide kaldığını ifade etti. MusCar'ın arkasında yatan bu başarı hikayesi sevenleri tarafından takdir topladı. İşte MusCar'ın zirveye uzanan hikayesi...

"İstanbul'a geldiğim gün kalacak yerim yoktu"

  • İlk geldiğim gün Bursa'dan bir kaç tane arkadaşım vardı burada üniversite okuyorlardı. İstanbul'a geldim kalacak yerim yok, cebimde çok fazla para yok yaklaşık 400 TL var. Sarıyer'deyim bir otel vardı baktım 350 TL ama yarını düşünüyorum. O iki tane arkadaşımdan bir tanesi dedi ki ben doğum gününe gidiyorum, diğeri de evdeyim müsait değilim dedi. Dışarıda kaldım, Taksim'de motel bakıyorum. Bir arkadaşımı aradım dedi ki öyle kötü yerde kalma, sen kalamazsın. Araba sattığım Özgür diye biri İstanbul'a gelirsen beni ara demişti, Özgür'ü aradım. Özgür ben İstanbul'a geldim kalacak yerim yok dedim. Özgür geldi beni aldı 20-30 kilometre öteden, beni yemeğe götürdü, evine götürdü. Sonra ben iki gün Özgür'de kaldım kalacak yer bulana kadar ben de kalabilirsin dedi. Ben de kimseye yük olmak istemiyorum. Ben kalacak yer buldum diye yalan söyledim. Ama kalacak yerim de yok.

"Börekçide kaldığı günleri anlattı"


  • Sarıyer'de bir gün gene dışarıda kaldım ve kalacak yer yok. Sarıyer'de börekçi vardı bir gün öyle yürürken bir baktım gece ikide bir adam geliyor, Ergin. Adamın görevi gece 12'de börekçiye gelip, ikiden altıya kadar börekleri pişirmek. Ben 50 TL versem sabaha kadar burada otursam sen bana çay ikram etsen olur mu dedim. O da ben çalışıyorum bunu yapamam demişti. Kalacak yerim yok beni burada misafir eder misin dedim. Biz sabaha kadar oturduk. O bana hikayesini anlattı, ben ona hikayemi anlattım Yaklaşık bir buçuk iki ay kaldım börekçide ve sahibinin haberi yok. Daha sonra 40-50 gün sonra dükkanın sahibi fark etmiş kameralardan usta her gün biriyle çıkıyor dükkandan. İnşallah bir gün gece artık yani birbirinden bilmiyorum durumu anlattım. Börekçinin sahibi bana inanmadı.

"MusCar'ın başarı hikaesi"

İstanbul'a ilk geldiğimde bak bu birebir gerçek bir hikaye. Sarıyer'e gidiyordum, caddeden geçtim ve benim altımda iki tane daha otomobil galerisi var. Bursa'da oto galericiler çarşısında araba pazarı gibi bir ortamdayız 400, 500 tane galerinin olduğu bir çarşıdayız. Dolayısıyla İstanbul'da ilk geldiğim yerde dışarıda bir galeri görünce çok şaşırdım. İçimden insanlar ne kadar güzel bir yere galeri yapmışlar diye düşünerek inşallah ben burada bir gün galeri açarsam bu caddede olmalı dedim. Şimdi aynı hizada aynı yerde MusCar otomotiv var.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >