'Müslüme'nin dedesi, biyolojik babası çıktı' iddialarıyla ilgili Mersin Barosu'ndan açıklama

Müslüme Yağal
Müslüme Yağal

Mersin'de kaybolduktan 10 gün sonra bir dağın tepesinde cansız bedeni bulunan üç yaşındaki Müslüme'nin ölümüyle ilgili dedesi tutuklanmıştı. Yapılan DNA analizinde yörük Kızı Müslüme'nin dedesinin biyolojik babası çıktığı iddia edildi.

Mersin'in Gülnar ilçesinde Yörük aile Mehmet ve Selvi Yağal çiftinin 3 yaşındaki kızı Müslüme'nin cansız bedeni, kaybolduktan 10 gün sonra ormanlık alanda bulundu. Müslüme'nin cansız bedeni, kaybolduğu yerden 7 kilometre uzaklıkta, 500 metre yüksekliğindeki bir dağın tepesinde bulundu.

Dedesi tutuklanmıştı

Küçük kızın ölümü sonrasında bütün aile üyeleri gözaltına alındı. İfadelerine başvurulan aile bireyleri Müslüme'nin cenazesine de katılamadı. 4 gün sonrasında adliyeye sevk edilen aile üyelerinden dede Hasan Yağal tutuklandı. Anne, baba ve diğer kişiler ise serbest bırakıldı.

DNA analizinde dedesi, babası çıktı iddiası

Sabah'tan Sema Alim Dalgıç'ın haberine göre Müslüme'nin cansız bedeninden Adli Tıp görevlilerince alınan DNA örneği annesi ile uyumlu çıkarken babası ile uyumsuz çıktığı öne sürüldü. Küçük kızın DNA örneğinin ise 70 yaşındaki dede Hasan Yağal ile uyumlu çıktığı iddia edildi.

  • Mersin Barosu çıkan haberlerle ilgili gizlilik yasağına aykırı davranıldığı için suç duyurusunda bulunulacağı belirtildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >