Mutasyon sonrası İngiltere alarmda: Üçüncü kez sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Arşiv
Arşiv

İngiltere salgın döneminde üçüncü kez sokağa çıkma yasağı ilan etti. Kısıtlamanın Şubat sonuna dek sürmesi bekleniyor. COVID-19'un çok daha hızlı bulaşan yeni mutasyonu ülkede vaka sayılarında büyük bir artışa neden olmuştu. Günlük vaka sayısının 50 binin üzerine çıktığı belirtiliyor.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ülkede artış gösteren koronavirüs vakalarını kontrol altına almak için bir kez daha ulusal düzeyde sokağa çıkma kısıtlaması ilan edildiğini duyurdu.

Kısıtlamaların Şubat ortasına kadar sürmesi bekleniyor.

Başbakan Johnson, yeni koronavirüs varyantının bir önceki dalgaya göre yüzde 50 ile 70 arasında daha hızlı yayıldığını belirterek, bunun hastane kapasiteleri üzerinde baskı yarattığını kaydetti ve "Gelecek haftalar şu ana kadarki en zoru olacak" dedi.

Hastanelerin üzerindeki yükü azaltmak için yeni önlemler almaya yöneldiklerini belirten ve herkese "evde kalma" çağrısı yapan Johnson, "İnanıyorum ki mücadelenin son aşamasına giriyoruz" dedi.

  • Yeni önlemlere göre, temel ihtiyaçlar için alışverişe çıkmak, fiziksel egzersiz ve sağlık servislerine ulaşmak dışında sokağa çıkmak kısıtlanıyor. Evden sürdürülemeyen sektörlerde çalışanlar da kısıtlamalardan muaf tutulacak.

"En büyük aşı kampanyası"


Başbakan Johnson, ülkede devam eden koronavirüs aşısı kampanyasının "tarihin en büyük aşı çalışması" olduğunu belirterek, bunun umut vadettiğini kaydetti.

Johnson, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nin tamamından daha çok aşı yaptığını da ekledi.

İngiltere'de aşı kampanyasında belirlenen ilk dört kategori şu grupları kapsıyor: Bakımevlerinde yaşayanlar ve bakımevi çalışanları, sağlık çalışanları, sosyal hizmet çalışanları ve 70 yaş üzerindeki herkes.

Ülkede ilk olarak 8 Aralık'ta Pfizer-BioNTech aşısı kullanıma sokuldu. Son olarak ülkede üretilen Oxford-AstraZeneca aşısı da riskli grupların kullanımı için hastanelere gönderildi.

Günlük vaka sayısı 50 binin üzerinde

İngiltere'de vaka sayısı son bir haftadır 50 binlerin üzerine çıktı. Son 24 saatte koronavirüs testi pozitif çıkanların sayısı 58 bin 784 olarak belirlendi. Aynı sürede yaşamını yitirenlerin sayısı 407 oldu.

İngiltere'de koronavirüs nedeniyle hastaneye başvuran kişi sayısı, bahar aylarındaki birinci dalganın üzerine yükseldi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >