NASA astronotu, "Günaydın İstanbul" temalı fotoğraf paylaştı

İstanbul
İstanbul

Birçok farklı uzay görevinde yer alan NASA astronotu Randy Bresnik, Uluslararası Uzay İstasyonu ile İstanbul'un üzerinden geçerken "Günaydın İstanbul" temalı harika bir fotoğraf paylaştı.

Her gün uzaydan çekilen bir kareyi web sayfasında "Günün Fotoğrafı" olarak paylaşan NASA, geçtiğimiz aylarda İstanbul Boğazı'nı da fotoğraflamış ve paylaşmıştı. Turkuaz deniz ve kırmızı çatıların yüksek kontrast oluşturduğu bildiren Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi, coğrafi olarak birçok önemli nokta hakkında da bilgiler vermişti.

Fotoğrafta İstanbul'un adaları da net bir şekilde görülebiliyor.
Fotoğrafta İstanbul'un adaları da net bir şekilde görülebiliyor.

Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan İstanbul!

"Avrupa ve Asya'yı birleştiren ünlü boğaz" şeklinde paylaşılan fotoğrafla birlikte Fatih Sultan Mehmet (15 Temmuz Şehitler) Köprüsü, Taksim Meydanı, Boğaz Köprüsü ve Dolmabahçe Sarayı gibi önemli noktalara ilişkin açıklamalar da yapılmıştı.

Aradan birkaç ay geçtikten sonra Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görevini devam ettiren ABD'li astronot Randy Bresnik, Türkiye'nin üzerinden geçerken yeni bir İstanbul fotoğrafını daha kendi Twitter hesabından paylaştı. NASA astronotu, "Günaydın İstanbul" temalı paylaşımıyla İstanbul'un tepeden ne kadar muhteşem olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >