Ne anlama geliyor: "Yeni Zelanda'da korkunç el heykeli"

Yeni Zelanda'daki el heykeli Donald Trump'a benzetiliyor.

● Yeni Zelanda'nın başkenti Wellington'a getirilen 'korkunç' el heykeli, şehir sakinlerine ciddi bir korku yaşattı.

● Üzerinde insan yüzü bulunan heykel, şehir merkezinde bulunan galerinin çatısına yerleştirildi.

● Vatandaşların büyük bölümü sosyal medya üzerinden 'neden?' temalı paylaşımlar yaparken elin gizemi halen çözülemedi.

Yeni Zelanda'nın başkenti Wellington'da kent merkezine yerleştirilen bir heykel, ülkenin 'yeni gündemi' haline geldi. Beş metre boyundaki 'devasa' heykel, şehir sakinleri tarafından 'kabus kadar korkutucu' şeklinde yorumlanıyor. 2016 yılında ortaya çıkarılan heykel, bundan önce South Island'da bulunan Christchurch Sanat Galerisi'nin çatısında sergileniyordu. Wellington şehir galerisinin çatısına helikopter vasıtasıyla getirilen eserin önümüzdeki 3 yıl boyunca burada sergileneceği ifade edildi.

El heykeli, Yeni Zelanda vatandaşlarına korku salmayı başardı.
El heykeli, Yeni Zelanda vatandaşlarına korku salmayı başardı.

Şehir sakinleri tarafından 'ürkütücü' bulunan heykel, birçok farklı sosyal medya paylaşımına da konu olmuş durumda. Vatandaşlar, heykelin 'son zamanlarda gördükleri en korkunç şey' olduğu konusunda hemfikir. Başkente getirilen heykelin, taşınacağı vincin tasarımından taşımaya kadar toplamda 74 bin dolara mal olduğu belirtildi. Avustralya Melbourne'da yaşayan ve 'rahatsız edici' çalışmalarıyla bilinen Yeni Zelandalısanatçı Ronnie van Hout tarafından yapılan bu eserin ismi ise 'Quasi'. Çalışmasını 'kısmi bir portre' olarak tanımlayan sanatçı, eserini Christchurch'da 2011 yılında gerçekleşen ve 185 kişinin hayatını kaybettiği deprem felaketinin ardından tasarlamış.

Heykel Donald Trump'a mı benziyor?

Eserin daha önce bulunduğu sanat galerisine yetkililer tarafından yerleştirilen bilgiler de bugünlerde merak konusu olmuş durumda. Bilgilerde heykelin, kimi zaman ABD Başkanı Donald Trump'a benzetildiği fakat bunun doğru olmadığı ifade edilirken eserin 'vücut parçalarının taramaları' neticesinde ortaya çıkarıldığı ifade ediliyor.

Yeni Zelanda'daki heykelin Donald Trump'a benzediği iddia ediliyor.
Yeni Zelanda'daki heykelin Donald Trump'a benzediği iddia ediliyor.

Heykel aynı zamanda Notre Dame'ın Kamburu eserindeki Quasimodo'ya da atıfta bulunuyor. Eserin Christchurch'a 'artık lazım olmadığını' belirten galeri tarafından yapılan açıklamada 'Bu sezon Wellington Şehir Galerisi'nin çatısında sizi izliyor olacak' ifadelerine yer verildi. Sosyal medyada ise heykelle ilgili olarak çok sayıda yorum yapıldı. Bu yeni eser şehir sakinleri tarafından genellikle korkunç bulunurken, bir Christchurch sakini ise 'Yani, yüzü olan el artık Christchurch'da değil, ve dürüst olmak gerekirse onu özleyeceğim, ama şimdi Wellington o şeyin getirdiği saf terörü hissedebilir' ifadelerini kullandı.


Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >