Ne söylediğini anlamadım: Samsung'un kişisel asistanı Siri sınıfta kaldı

Samsung Bixby
Samsung Bixby

Galaxy S8 ve Galaxy S8+ ile sunulan Samsung'un sanal asistanı Bixby, raporlara göre Siri ve Google Assistant'ın gerisinde kalıyor.

Samsung'un Şubat sonunda New York'ta tanıttığı Galaxy S8 ve Galaxy S8+, sunduğu birçok yeni özellikle kullanıcıları büyülemişti. Dünyanın ilk 10 nm'lik mobil yonga setinin bulunduğu akıllı telefonlarda DeX, iris tarayıcı ve Infinity Display gibi yeni teknolojiler yer veriliyor. Her iki cihazdaki en önemli ayrıntılardan birisi de Apple'ın yıllardır sunduğu Siri'ye rakip olarak çıkarılan Bixby.

İlk etapta sınırlı şekilde kullanıcılara sunulan sistemin yapay zeka desteğiyle her geçen gün daha yüksek performans sergileyeceği söylenmişti. Fakat, pratikte aradan geçen süreçte Bixby'nin şimdiden sınıfta kaldığını söyleyebilmek mümkün.

Samsung Bixby'nin yakın zamanda güncelleneceği de öngörülmüyor.
Samsung Bixby'nin yakın zamanda güncelleneceği de öngörülmüyor.

Sanal asistanın İngilizce versiyonu ne yazık ki henüz beklenen performansı sergileyemiyor. Dolayısıyla bu noktada hem Siri hem de Google Assistant'ın gerisinde kalıyor. Raporlara göre Bixby'nin bu derece gecikmesinin sebebi İngilizce versiyonun gramer hataları olarak belirtiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >