Nokia'nın Android 9 Pie güncellemesini alacak modelleri belli oldu

Nokia 7
Nokia 7

Nokia'nın Android 9 Pie güncellemesini alacak modelleri belli oldu. En yeni çıkan telefonlardan orta seviyeye kadar birçok cihaz kullanıcısı en yeni sürümü sisteme kurabilecek.

Geçen hafta mobil işletim sisteminin en güncel sürümünü duyuran Google, Android 9 P ile birlikte yepyeni özellikler sunuyor. Android Beta programına katılan kişilerin test edebildiği yeni mobil işletim sistemi Android, şu ana kadarki kullanıcı deneyimini bir adım daha öteye taşıyor.

Essential Phone her ne kadar büyük ümitlerle piyasaya girmiş olsa da beklediği satış başarısına ulaşamadı.
Essential Phone her ne kadar büyük ümitlerle piyasaya girmiş olsa da beklediği satış başarısına ulaşamadı.

Essential Phone da güncellemeyi öncelikli alıyor

Öncelikle Google Pixel akıllı telefonlar için sunulan güncelleme, kısa süre içinde Android'in kurucusu olarak da tanınan Andy Rubin'in çıkardığı Essential Phone'lara da geldi. Yani Essential Phone'lara sahip olan kullanıcılar an itibariyle cihazlarını Android'in en yeni sürümüne yükseltebiliyor. Bu noktada diğer şirketler de elbette güncelleştirmeleri hızlıca sunarak önemli bir aşama kaydetmek istiyor. Konuyla alakalı Nokia cephesinden gelen yeni bilgiler de var.

HMD Global bünyesinde yeni modellerini tanıtmaya devam eden Nokia, Android 9 Pie konusunda kullanıcılara hızlı cevap verecek gibi görünüyor. Güncellemenin sunulacağı tam tarih belli olmasa da Android 9 Pie'nin yüklenebileceği akıllı telefonlar listesi ortaya çıkmış durumda.

Nokia 7 güncellemeyi alacak listesinde en tepede yer alıyor.
Nokia 7 güncellemeyi alacak listesinde en tepede yer alıyor.

Android 9 Pie güncellemesini alacak Nokia telefonlar

  • Nokia X5
    Nokia X6
    Nokia 1
    Nokia 2
    Nokia 3
    Nokia 5
    Nokia 6
    Nokia 7
    Nokia 8
    Nokia 8 Sirocco

Android 9 Pie güncellemesi basit bir yöntem sayesinde indirilip sisteme kurulabiliyor. Google Pixel, Google Pixel 2, Google Pixel XL, Google Pixel 2 XL ve Essential Phone'a sahip olan kullanıcılar aşağıdaki rehber sayesinde güncellemeyi kolayca gerçekleştirebilir.

Tabii diğer akıllı telefon kullanıcıları da güncellemenin cihazlarına gelip gelmeyeceğini merak ediyor. Bu noktada da okuyucularımıza aşağıdaki rehberi öneriyoruz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >