Ordu'da Dilan Polat dedikodusu ilçeyi karıştırdı: Halk kuyumcuya akın etti

Fatsa, Ordu
Fatsa, Ordu

Ordu'nun Fatsa ilçesinde bir kuyumcunun Dilan Polat soruşturmasında tutuklandığı söylentisinin hızla yayılması üzerine yüzlerce kişi kuyumcuya akın etti.

Ordu'nun Fatsa ilçesinde bir kuyumcunun Dilan Polat soruşturması kapsamında tutuklandığı iddiası ilçede ortalığı birbirine kattı. Kuyumcuda altını olan yüzlerce kişi dükkanın önüne geldi.

Yüzlerce kişi kuyumcu dükkanına akın etti

Söylenti dilden dile yayılınca kuyumcunun önü doldu taştı. Kuyumcuda altını olan yüzlerce kişi haberi alır almaz kuyumcunun önüne akın etti. Dükkanın önündeki kalabalık uzun süre dağılmadı.

Emniyet güçleri çevrede güvenlik önlemi alırken, işletme sahibinden açıklama geldi.

Yerel basındaki haberlere göre, işletme sahibi çıkan dedikodular sonrası yaşanan izdiham nedeniyle açıklama yayınlandı.

İşletme sahibi "Olumsuz bir durum yok. Gördüğünüz gibi işyerimiz açık. Her gün olduğu gibi bugünde iş yerimizi açtık ama kötü niyetli kişilerin esnaflığımıza zarar vermek için çıkardığı dedikodu sonrası böyle bir durumla karşılaştık.'' dedi.

  • Dilan Polat soruşturması
  • İstanbul merkezli 6 ilde 1 Kasım'da düzenlenen operasyonda, Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 17 şüpheli gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamında daha önce şirketlerinde yapılan aramalarda dijital materyal ve defterlere el konulan Polat çiftinin de yer aldığı şüphelilerle ilgili Mali Suçları Araştırma Kurulunca (MASAK) ön inceleme raporu hazırlanmış, raporda, tasfiye halindeki 3 firmadan aile bireylerine ait şirketlere sözde ticaret karşılığında sahte fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon lira para girişi olduğu belirlenmişti.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >