Orman yangınları: 98 yangından 88'i kontrol altında

Muğla'nın Marmaris ilçesinde devam eden orman yangınına, havadan ve karadan müdahale ediliyor. Ekipler, yangın söndürme uçakları ve helikopterlerinin de desteğiyle yangının Marmaris'in Asparan mahallesindeki ormanlık alanlarda emek harcıyor
Muğla'nın Marmaris ilçesinde devam eden orman yangınına, havadan ve karadan müdahale ediliyor. Ekipler, yangın söndürme uçakları ve helikopterlerinin de desteğiyle yangının Marmaris'in Asparan mahallesindeki ormanlık alanlarda emek harcıyor

Türkiye genelindeki yangınlarda 4'üncü güne girildi. 98 orman yangınından 88 tanesi kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli dün yaptığı açıklamalarda yangınların söndürülmesinde iyiye gidiş olduğunu ifade etmişti.

İÇİNDEKİLER

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 98 orman yangınının 88'inin kontrol altına alındığını bildirdi. Bakan Pakdemirli, Adana'da 1, Antalya'da 3, Mersin'de 3, Muğla'da 2, Osmaniye'de 1 olmak üzere toplam 10 yangının devam ettiği bilgisini verdi.

Adana Kozan

Adana'nın Kozan ilçesinde 3 gün önce çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

Kızlarsekisi mevkisindeki ormanlık alanda, 28 Temmuz'da saat 19.45 civarında ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

Alevlere 3 gün boyunca havadan ve karadan müdahalede bulunan ekipler, yangını kontrol altına almayı başardı.

Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

Adana Aladağ

Aladağ’daki yangına müdahale sürüyor
Aladağ’daki yangına müdahale sürüyor

Adana'nın Aladağ ilçesinde iki gün önce çıkan orman yangını, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Yangın bölgesinde bazı evler tedbir amaçlı boşaltılmıştı.

Osmaniye

Osmaniye'de üç gün önce çıkan orman yangını, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Merkeze bağlı Kazmaca köyü Tülüce mevkisinde başlayan ve rüzgarın da etkisiyle Kadirli ilçesi Karatepe köyü Kilimli Mahallesi'ne kadar yayılan orman yangınına müdahale sürüyor.

Dün sabah saatlerinde yoğun duman nedeniyle helikopterle müdahale bir süre yapılamadı.

Bölgeyi kaplayan dumanın etkisini yitirmesiyle havadan müdahaleye tekrar başlandı.

Yangın, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Yangın güzergahında olan Karatepe Aslantaş Açık Hava Müzesi'ndeki taşınabilir tarihi eserler, tedbir amacıyla başka bir müzeye nakledildi.

Antalya Manavgat

Antalya Manavgat'ın farklı noktalarında 28 Temmuz'da öğle saatlerinde çıkan orman yangınlarının kontrol altına alınması için çalışma yürütülüyor.

Alevlerin büyümesi nedeniyle bir mahalle daha gece saatlerinde tahliye edildi.

İlçede Gebece Mahallesi'nde süren yangın, rüzgarın etkisiyle Ahmetler Mahallesi'ne doğru ilerledi. Yangının yerleşim alanlarına yaklaşması nedeniyle mahallenin boşaltılması için vatandaşlar uyarıldı. Mahalle sakinleri kendi araçları, kamyonlar ve belediyeler tarafından tahsis edilen araçlarla, daha güvenli bölgeye gitmeye başladı.

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor
Antalya'nın Manavgat ilçesindeki orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor

Mersin

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Mersin'in Aydıncık ve Silifke ilçesindeki yangınların 3 noktada devam ettiğini söyledi.

İnce, Silifke ilçesinde de dün çıkan ve kontrol altına alma çalışmaları devam eden orman yangınından etkilenen alanlarda incelemede bulundu.

İnce, sonrasında Aydıncık ve Silifke ilçelerindeki orman yangınlarıyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, "Mersin'de 7 noktada yangın meydana gelmişti. Bunların 3'ü aktif olarak devam ediyor. Diğer noktalar söndürülmüş, soğutma çalışmaları devam eden bir konumda" dedi.

Mersin Silifke'deki orman yangınına müdahale sürüyor
Mersin Silifke'deki orman yangınına müdahale sürüyor

Yangına müdahale eden ekipler hakkında da bilgi veren İnce, şöyle konuştu:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medyadan yaptığı son açıklamasında Mersin’in Silifke ve Aydıncık ilçelerinde meydana gelen yangınlardan etkilenen 132 kişinin taburcu edildiği bilgisini aktardı.

Muğla Marmaris

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki Armutalan Mahallesi Şirinyer mevkisindeki ormanlık alanda dün çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle yayılarak İçmeler, Turunç, Osmaniye, Bayır, Çiftlik, Turgut, Hisarönü ile Orhaniye mahallelerinde etkili oldu.

Yangına havadan 9 helikopter, 2 uçak, karadan ise çok sayıda arazöz, yangın söndürme işçisi, İstanbul, İzmir, Aydın, Denizli, Manisa, Eskişehir'den gelen itfaiye ekipleriyle müdahale edildi.

1 kişi öldü, 49 kişi yaralandı

Öte yandan yangına ilişkin Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD)açıklama yapıldı. Açıklamada Muğla il genelinde 1 vatandaşın hayatını kaybettiği, 49 vatandaşın yaralandığı belirtildi. Yaralılardan 35'inin tedavisinin sürdüğü bildirildi.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde devam eden orman yangınına, havadan ve karadan müdahale ediliyor
Muğla'nın Marmaris ilçesinde devam eden orman yangınına, havadan ve karadan müdahale ediliyor

Muğla Fethiye

Muğla'nın Fethiye ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı.

Ölüdeniz Mahallesi Ocakköy mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı.

Ekipler, rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılan yangını kontrol altına aldı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >