Oturum izni için sahtecilik: Evinde 88 gelinlik bulundu

Arşiv
Arşiv

Fransa'da oturum izni almak isteyen göçmenlere sahte evlilik organize eden bir kadının evinde 88 adet gelinlik bulundu. Hükümet yetkilisi, sahte evlilik gerçekleştirenlerin sınır dışı edileceğini açıkladı. Fransa'da, çiftlerin oturum izni almak için anlaşmalı olarak sahte evlilikle devleti dolandırmasına 'beyaz evlilik' deniyor.

Fransa'nın Ardennes bölgesinde oturum izni almak için" sahte evlilikler" organize eden bir kadın tutuklandı.

Savcılığın açıklamasına göre, baş şüpheli 2016'tan bu yana ailesi ile birlikte en az 88 "sahte evlilik" düzenledi. Diğer şüpheliler ise tutuksuz yargılanıyor.

Evlenilecek Fransız vatandaşı buluyor

Dosyaya yakın bir isim, kadının Paris, Ardennes ve Marne bölgesinde yılda 25 ila 30 sahte evlilik organize ettiğini ileri sürdü. Şüpheli, Fransa'da oturum izni almak isteyenlerden 23 bin euro karşılığında, resmi olarak evlenebileceği Fransız vatandaşı olan birini buluyor.

Evlilik başına 13 bin euro kazanıyor

Kadın alınan toplam ücretten 8 bin euroyu evlenmeyi kabul eden Fransız vatandaşına veriyor, kalan 13 bin euroyu kendine alıyor. Şüphelinin evinde arama yapan polis, 13 bin euro nakit para ile birçok gelinlik buldu.

Valilik sahte evlilikle oturum izni alanların en yakın zamanda ülkelerine gönderileceklerini açıkladı.

Beyaz ve gri evlilik nedir?

Fransa'da, çiftlerin oturum izni almak için anlaşmalı olarak sahte evlilikle devleti dolandırmasına "beyaz evlilik" deniyor.

"Gri evlilik" ise çiftlerden birinin gerçekten yuva kurmak için evlenirken,diğerinin oturum izni almak amacıyla eşini kandırması anlamına geliyor.

Bu durumda 5 yıl içinde boşanan bir çiftin oturum izninin iptal edilmesi mümkün.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >