Performans canavarı geliyor: Yeni iPhone'da 6 çekirdekli işlemci yer alabilir!

Apple A11
Apple A11

Apple'ın iPhone X / iPhone 8'de kullanılması beklenen A11 yonga seti 2+4 yapısında çalışan 6 çekirdekli işlemciyi barındırabilir; işte konuya ilişkin son detaylar...

Yeni iPhone'un tanıtımına bir gün kala, akıllı telefona ilişkin ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. Son olarak, iPhone X / iPhone 8 olarak isimlendirilen telefonun altın kaplama özel versiyonunun ön siparişle satışa sunulduğu da netleşmişti. Yeni iPhone ile ilgili en çok merak edilen detaylardan biri ise yonga seti.

iPhone X ile birlikte ekran / çerçeve oranının da hayli artması bekleniyor.
iPhone X ile birlikte ekran / çerçeve oranının da hayli artması bekleniyor.

A11 yonga setinin sunulacağı iPhone X'te, 2+4 yapısında çalışan altı çekirdekli işlemci yer alacağı söyleniyor. Yani böylece iki çekirdek yüksek performans gerektiren durumlarda görev alırken; diğer dört çekirdek ise düşük enerji tüketimi konusunda devreye girerek batarya performansının artmasını sağlayacak. Elbette tüm bu çekirdekler eşzamanlı şekilde çalışarak akıllı telefonun genelperformansını çok önemli bir oranda artıracak.

Bunların yanı sıra son günlerde iPhone X'in Face ID yapısı sayesinde yüz tarama sistemiyle çeşitli işlemler gerçekleştirebileceği ve iOS 11'deki animoji sayesinde hareketli emojilere geçiş yapılacağı da diğer detaylar arasında. Yarınki etkinlikle birlikte konuya ilişkin kapsamlı bilgiler ortaya çıkmış olacak. Yani söz sırası Apple'da. : )

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >