Pitbull saldırısına uğramıştı: Asiye'nin ilk sözü duygulandırdı

Asiye tedavisi için Antalya'ya sevk edildi
Asiye tedavisi için Antalya'ya sevk edildi

Gaziantep'te iki pitbullun saldırısına uğrayan ve ağır yaralanan 4 yaşındaki Asiye Ateş'in tedavisi, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın isteği üzerine Antalya'da devam ediyor. Küçük kız kendisini ziyaret eden başhekime "Evime gitmek istiyorum." dedi.

Gaziantep Beştepe Mahallesi'nde 22 Aralık günü bir sitede apartman görevlisi olarak çalışan Hüseyin Ateş'in kızı Asiye, bahçede oyun oynarken iki pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğradı. Asiye'nin çığlıklarını duyanlar, yardıma koştu. Güçlükle kurtarılan Asiye Ateş, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren Asiye'nin dün Antalya'ya sevkine karar verildi. Gerekli hazırlıklar yapıldıktan sonra gece, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün nezaretinde küçük Asiye Sağlık Bakanlığınca görevlendirilen hava ambulansıyla Antalya'ya uğurlandı.

İlk sözü "Eve gitmek istiyorum" oldu

Akdeniz Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete, Asiye Ateş'i çocuk yoğun bakım servisine yatırılmasının hemen ardından sabah erken saatlerde ziyaret etti. Yanında annesi bulunan Asiye, Prof. Dr. Çete'ye "Eve gitmek istiyorum" dedi. Gülümseyerek yanıt veren Prof. Dr. Çete de "Tedavilerinin tamamlanmasının ardından elbette eve gideceksin" diye konuştu.

"Haftaya doku nakli yapılacak"

Asiye'yi ziyaretinin ardından hastane önünde açıklama yapan Başhekim Çete, "Annesi yanındaydı. Geldiğindeki durumuna göre bugün biraz daha iyi. Ağız yoluyla beslenmesi yapılıyor. Bu da iyi bir durum; hem genel sağlık durumu hem moral açısından artı sağlıyor. Eve gitmek istediğini söyledi bana. Onu çok iyi anlıyorum, minik bir çocuk, eve gitmek isteyecektir. Tedavileri tamamlandıktan sonra minik Asiye sağlıklı bir şekilde evine gidebilir. Pazartesi veya salı günü Prof. Dr. Ömer Özkan'ın muayenesinin ardından doku nakli süreci başlayacak" dedi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >