Pitbull saldırmıştı: Asiye'nin davasında köpekler 'silah' sayıldı

Asiye hastaneden taburcu oldu
Asiye hastaneden taburcu oldu

Gaziantep'te 4 yaşındaki Asiye Ateş'in pitbull saldırısı sonucu ağır yaralanmasına ilişkin soruşturma tamamlandı. 6 sanık hakkında hazırlanan iddianamede saldırgan köpekler silah olarak nitelendirildi.

4 yaşındaki Asiye Ateş 22 Aralık'ta Gaziantep'te oturdukları sitenin bahçesinde köpeklerin saldırısına uğradı. Çevredekilerin yardımıyla ölümden döndü.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'nca saldırıya ilişkin titizlikle yürütülen soruşturma tamamlandı.

Hazırlanan iddianamede, 6 sanık hakkında "olası kastla yaralama" ve "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçlarından hazırlanan iddianame kabul edildi.

9 yıla kadar hapisleri istendi

Site yöneticisi Mustafa E'nin de aralarında bulunduğu tutuklu 4 sanık ve tutuksuz yargılanan bir sanık hakkında "olası kastla yaralama" suçundan 2 yıl 3 aydan 9 yıla kadar hapis cezası istendi.

Site yöneticisinin ağabeyi tutuksuz sanık Mahmut E. hakkında ise "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

İddianamede, köpeklerin site yöneticisi Mustafa E., sekreteri Süheyla K ile Mustafa Y tarafından bakıldıkları kaydedildi.

Görüntüler silinmiş

Olay günü, tehlike arz eden köpeklerin ağızlıksız ve tasmasız dolaştırıldıkları da vurgulandı.

Site kamera görüntülerine erişim yetkisinin ise sadece site yöneticisinde olduğu ve olay sonrası görüntülerin uzaktan erişim yöntemiyle silindiği ifade edildi.

Pitbull 'silah' sayıldı

İddianamede, şüphelilerin olası kast ile kasten yaralama suçundan sorumlu tutulmaları gerektiği belirtildi, küçük çocuğa saldıran köpekler ise 'silah' olarak nitelendirildi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >