Piyasalarda Trump etkisi: Petrol düştü, altın son 10 günün zirvesine çıktı

Donald Trump
Donald Trump

ABD Başkanı Trump'ın kendisinin ve eşinin COVID-19 testlerinin pozitif çıktığını açıklaması küresel piyasalarda satışlara yol açtı. ABD petrolü haftayı yüzde 5 kayıpla kapatmaya hazırlanıyor. Altının ons fiyatı ise 1.914 dolar ile son 10 günün zirvesine çıktı.

Küresel piyasalar, ABD Başkanı Donald Trump ve eşinin koronavirüs testlerinin pozitif çıkması sonrasında sert düştü. ABD vadelilerde kayıp yüzde ikiyi geçerken, düşüşünü sürdüren ABD petrolü haftayı yüzde 5 kayıpla kapatmaya hazırlanıyor.

Altın fiyatları ABD'de koronavirüs yardım paketine yönelik şüphelerin artmasıyla yükselen dolar nedeniyle gerilese de haftalık kazancı son iki ayın en yüksek seviyesinde. Altının spot piyasadaki ons fiyatı 1.914 dolar ile yaklaşık on günün en yüksek seviyesinden işlem görüyor.

Petrol de düşüşe geçti

Petrol fiyatlarındaki gerileme Trump'ın koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıklamasının ardından yüzde ikiye ulaştı. Brent ham petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı yüzde iki değer kaybederek 39,48 dolara geriledi. ABD hafif ham petrolü yüzde 2'den fazla değer kaybederek 37,56 dolardan alıcı buldu. ABD petrolü bu haftayı yüzde 5'ten fazla bir kayıpla tamamlamaya hazırlanıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >