Putin ceza kesti: Generaller değiştirildi, iki istihbaratçı gözaltına alındı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin

Ukrayna, Rusya'nın 17 gündür süren saldırısı karşısında güçlü bir direniş sergiledi. Washington merkezli Savaş Çalışmaları Enstitüsü'nün hazırladığı rapora göre Putin, işgal harekatının uzaması nedeniyle faturayı bazı generaller ve istihbarat yetkililerine kesti. Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Oleksiy Danilov, Putin'in en az 8 generali, cephe hattındaki başarısızlıkları nedeniyle görevden aldığını söyledi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal harekatının üçüncü haftasına girilirken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatıyla Rus istihbaratı FSB'den üst düzey bazı isimlerin gözaltına alındığı iddia edildi.

"Generaller görevden alındı"

Washington merkezli bir düşünce kuruluşu olanSavaş Çalışmaları Enstitüsü'nün Ukraynalı yetkililer ve medya raporlarına dayandırarak hazırladı rapora göre Putin, işgal harekatının uzaması nedeniyle faturayı bazı generaller ve istihbarat yetkililerine kesti.

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Oleksiy Danilov, Putin'in en az 8 generali, cephe hattındaki başarısızlıkları nedeniyle görevden aldığını söyledi.

Ev hapsine alındıkları iddia edildi

Ayrıca Rusya istihbarat kurumu FSB'nin 5. Servis biriminde çalışan personelden bazılarının da gözaltına alındığı belirtildi. Ukrayna medyasında ve bağımsız bir Rus haber kuruluşunda yer alan habere göre, 5. Servis'in başkanı Sergey Beseda ve yardımcısı Anatoly Bolyukh Cuma günü ev hapsine alındı.

Güçlü bir direnişle karşılaştılar

Savaş Çalışmaları Enstitüsü'nün verdiği bilgiye göre FSB bünyesinde yer alan 5. Servis, Ukrayna'daki siyasi durumla ilgili istihbarat toplamakla görevliydi.

Rusya ordusu, 24 Şubat'ta Ukrayna'yı işgal harekatına başlamış ancak ülke içerisinde güçlü bir direnişle karşılaşmıştı. Rus birliklerinin birçok bölgede ilerleyişi yavaşlarken, Rus hava kuvvetleri de uzun bir süre Ukrayna jetlerine karşı hava hakimiyeti sağlayamamıştı

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >