Putin'in en güvendiği isim itiraf etti: ABD seçimlerine müdahale ettik

Yevgeny Prigozhin ve Putin
Yevgeny Prigozhin ve Putin

Rus paralı asker grubu Wagner'in kurucusu olarak bilinen iş insanı Yevgeny Prigozhin, ABD'de bugün yapılacak ara seçimler öncesinde bir itiraflarda bulundu. ABD'li Bloomberg'in bir süre önce yaptığı "Rusya, ABD'deki ara seçimlere müdahale ediyor" haberine yanıt veren Rus iş insanı, "Beyler, biz müdahale ettik, müdahale ediyoruz ve müdahale edeceğiz" dedi.

Rusya lideri Putin'in en güvendiği isimlerin başında gelen Wagner grubunun kurucusu Yevgeny Prigozhin, ABD'de bugün yapılacak ara seçimler öncesi dünyayı şaşkına çevirecek bir itirafta bulundu.

"ABD seçimlerine müdahale ettik, edeceğiz"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in en güvendiği isimlerden biri olan Prigozhin, bir süredir tartışılan " Rusya, ABD seçimlerine müdahale etti mi?" tartışmasını sonlandıracak ifadeler kullandı. 61 yaşındaki Prigozhin, "Beyler, biz müdahale ettik, müdahale ediyoruz ve müdahale edeceğiz" dedi. Dikkat çeken açıklamalarına devam eden Prigozhin, "Dikkatlice, özenli bir şekilde bir cerrah gibi işimizi yaptığımız gibi yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre Prigozhin, ABD merkezli medya kuruluşu Bloomberg'in bir süre önce yaptığı "Rusya, ABD'deki ara seçimlere müdahale ediyor" haberine bu şekilde yanıt verdi. ABD için kritik bir öneme sahip olan ara seçimlerde Demokratlar'ın güç kaybetmesi hem ABD Başkanı Joe Biden'ın görev süresinin geri kalanında zorlanması anlamına gelecek hem de eski başkan Donald Trump'ın yeniden adaylığını koymasının da yolunu açabilecek.

Kremlin iddiaları yalanlamıştı

  • ABD merkezli sosyal medya analiz şirketi Graphika'nın geçen hafta yaptığı incelemeler sonucunda aşırı sağcı medya platformlarında Rusya'nın etkisinin görüldüğü belirlenmişti. Rusya, özellikle 2016'da yapılan ve Donald Trump'ın kazandığı seçimlerden sonra "sandığa müdahale etmekle" suçlanmıştı. Kremlin daha önce bu iddiaları yalanlamıştı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >