Rapor: iPhone XR satışları bir önceki sene çıkan iPhone X'a göre %20 daha az

iPhone XR
iPhone XR

Apple bu sene iPhone satışlarını açıklamıyor. Ama bu durum bağımsız kuruluşların çeşitli raporlar oluşturmasına engel değil. Yapılan yeni araştırmalar, iPhone XR satışlarının bir önceki sene çıkan iPhone X'a göre %20 daha az olduğunu gösteriyor. Ayrıntılar haberimizde:

Apple her ne kadar satış rakamlarını açıklamasa da yeni iPhone'lar arasında en fazla satanın iPhone XR olduğu biliniyor. CounterPoint araştırmaları ise geçen sene Kasım'daki iPhone satışlarının bir önceki yılın aynı dönemine göre %20 oranında azaldı.

Aslında bu oran haricinde raporda dikkat edilmesi gereken farklı detaylar var. Biri de 2017'de çıkan iPhone X'un iPhone XR karşısında daha pahalı olması.

2018'deki iPhone satışlarının bir önceki yıla olan kıyaslaması bu tabloda net bir şekilde görülebiliyor. iPhone X ile iPhone XR arasında %20'lik bir fark var.
2018'deki iPhone satışlarının bir önceki yıla olan kıyaslaması bu tabloda net bir şekilde görülebiliyor. iPhone X ile iPhone XR arasında %20'lik bir fark var.

iPhone satışları neden düşük?

Satışların bu kadar azalmasının çeşitli da çeşitli sebepleri var. Operatör indirimlerinin azalmış olması ve Çinli akıllı telefon üreticilerinin atakları en önemli iki madde. Tüm detaylar ise şöyle:

  • - Kasım'da piyasaya sürülen yeni iPhone'ların (iPhone XR, iPhone XS, iPhone XS Max, geçen yılki iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X'a oranla daha %8 daha az satıldı.
    - iPhone XR serisi, iPhone Xs ve iPhone Xs Max serilerini geride bıraktı. iPhone XR 64 GB ay boyunca (Kasım 2018) en çok satan iPhone oldu.
    - iPhone XR satışları, iPhone 8 ile karşılaştırıldığında %5 düşüş gösterdi. Her ikisi de piyasaya sürüldüğü ayki en ucuz yeni iPhone'lar idi.

Aralık 2018'de de satışların düşmesi bekleniyor. Çin ve ABD arasındaki ticaret savaşları devam ederken şirketlerin Çinli akıllı telefon üreticilerine yönelebileceği konuşuluyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >