Robert Langdon efsanesi geri dönüyor

​Robert Langdon efsanesi geri dönüyor
​Robert Langdon efsanesi geri dönüyor

Ünlü yazar Dan Brown uzun bir aranın ardından yeni kitabı Başlangıç’la dönüyor. Başlangıç yazarın Da Vinci Şifresi ve Cehennem isimli kitaplarında olduğu gibi Robert Langdon’un macerasını konu ediniyor.

Tüm dünya onu Da Vinci Şifresi kitabıyla tanıdı… Aksiyon ve gerilimin en üst düzeyde hissedildiği eserleriyle büyük bir hayran kitlesine ulaşan Dan Brown uzun bir aranın ardından yeni bir kitapla okuyucusuyla bulaşmayı planlıyor.

Da Vinci Şifresi, Melekler ve Şeytanlar ile son kitabı Cehennem’de olduğu gibi kitaptaki ana karakter Harvard Simgebilim Profesörü Robert Langdon

3 Ekim’de piyasaya çıkacak olan “Başlangıç” Dan Brown’un diğer eserleri gibi okuyucularına soluksuz bir macera vadediyor.

Bilbao’daki Guggenheim Müzesi’nde başlayan romanda Harvard Simgebilim Profesörü Robert Langdon, en parlak öğrencilerinden biri olan Kirsch’ün özel bir davetine katılır. Kirsch, herkesi şaşırtacak bir buluşun dönüm noktasında olduğunu, o güne dek kabul görmüş her şeyin seyrini sonsuza dek değiştirecek bir keşif yaptığını açıklar. Fakat tören bir anda kaosa dönüşür!

Kirsch’ün devrim yaratacak buluşunun ebediyen yok olabileceği tehdidiyle yüzleşen Langdon, bu sefer modern sanat ve şaşırtıcı sembolleri izleyerek zamanla amansız bir yarışa girişir.

Ünlü yazarın kitapları piyasaya çıktıktan kısa bir süre sonra beyazperde de kendisine yer bulmuştur. Robert Langdon denildiği zaman birçok okurun ve sinemaseverin gözlerinin önünde ünlü aktör Tom Hanks canlanır. Çünkü başarılı yazarın kitaplarının uyarlamalarında Robert Langdon’u daima Tom Hanks canlandırıyor.

Peki, Dan Brown kimdir?

22 Haziran 1964'te ABD'de dünyaya gelen Dan Brown'un üniversite eğitimini tamamladıktan sonra çeşitli okullarda İngilizce öğretmenliği yaptı. Dan Brown, Digital Kale isimli ilk kitabını 1996 yılında yayınladı. Ancak Brown asıl ününü Da Vinci Şifresi'yle yakaladı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >