Rus ordusu Donbass'a giriş yaptı

Arşiv
Arşiv

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dün gece Donetsk ve Lugansk'ı resmen tanıdığını açıkladı. Tanıma kararının ardından Putin, Rusya Silahlı Kuvvetlerine Donetsk ve Lugansk'a girme talimatını verdi. Son alınan bilgilere göre, Rus güçleri Ukrayna'nın doğusundaki Donbass bölgesine girdi.

Avrupalı yetkililer, Rusya ordusu güçlerinin Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı yönetim bölgelerine ulaştığını açıkladı. AB Yüksek Temsilcisi Borrell 'Rusya askerleri, Ukrayna toprakları üzerinde' dedi.

"Rusya Ukrayna toprakları üzerinde"

The Washington Post'un haberine göre, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı yönetimleri tanımasının ardından Rusya ordusunun Donbas'a girdiğini açıkladı. Borrell "Donbas'ı Ukrayna'nın bir parçası olarak kabul ediyoruz" dedi. Paris'te konuşan Borell "Bunun tam bir işgal olduğunu söyleyemem ancak Rusya askerleri, Ukrayna toprakları üzerinde" dedi.

Bakanlar acil toplanacak

AB dışişleri bakanları, bugün Rusya'ya yaptırım gündemiyle acil toplanacak.

Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak da bugün katıldığı bir radyo programında, Rusya güçlerinin Ukrayna topraklarına girdiğini doğrulayabileceğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Donbas'taki iki ayrılıkçı yönetimi tanıma kararının ardından Rusya ordusunun bölgede "barış koruma" operasyonu yürüteceğini açıklaması Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda kınanmıştı. Rusya'nın kararı, ABD'nin ve İngiltere'nin yaptırımlarıyla sonuçlandı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, düzenlenen acil durum toplantısının ardından yaptığı açıklamada, yaptırım paketinin hazır olduğunu söyleyerek, bu yaptırımların Rusya'yı çok sert vuracağını belirtti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >